Hlavní obsah

VIDEO: Vrchol podzimu? Kopic už jeden měl, házel oštěpem se Špotákovou

Jablonec nad Nisou

Ligový podzim skončí velkou bitvou dvou vážných uchazečů o mistrovský titul. Fotbalisté Jablonce budou hostit Plzeň. Netradiční přípravu měl klíčový jablonecký záložník Jan Kopic. Na tréninku si zaházel oštěpem pod dohledem šampiónky Báry Špotákové. Výsledkem byl solidní osobní rekord 40 metrů.

Špotáková učila Kopice házet oštěpemVideo: fkjablonec.cz

 
Článek

Zlatá oštěpařka Barbora Špotáková si v rámci soustředění zatrénovala s jabloneckými fotbalisty. A moc se jí to líbilo.

„Přijetí od trenéra i od hráčů bylo moc milé. Vůbec bych třeba nečekala, že si zahraju basket," řekla pro klubové stránky nejlepší česká atletka uplynulé sezóny, která se zapojila do jednotlivých disciplín po boku zkušených hráčů Tomáše Hübschmana nebo Tomáše Juna. „Turnaj v basketu jsme dokonce vyhráli, bago mi už tolik nešlo, ale na závěr ve hře v malém fotbálku jsme taky byli dobří," popsala Špotáková.

Na závěr přišla chvíle Jana kopice, jemuž Bára přinesla svoji oštěpařskou výstroj. Došlo tak na splnění sázky, kterou jablonecký záložník uzavřel při letním soustředění. „Tehdy jsem se s klukama vsadil, že oštěpem dohodím na půlku hřiště. Dnes ráno mi řekli, ať se připravím a že můj hod přijde změřit přímo Bára Špotáková. Nejdřív jsem tomu nechtěl věřit, ale nakonec to byla super zkušenost," usmíval se Kopic.

Povzbuzujícím spoluhráčům předvedl solidní výkon 40 metrů. „Na to, že jsem držel skutečný oštěp poprvé v životě, to myslím nebyl špatný pokus. Navíc počasí hrálo proti mně, i sama Bára říkala, že v takové zimě se žádné rekordy házet nedají," našel si šibal Kopic alibi...

Reklama