Hlavní obsah

Jihlava po Lafatově zranění větřila šanci na bodový zisk. Ale Sparta i bez kanonýra nezaváhala

Deset gólů v domácí nejvyšší soutěži, dalších čtrnáct v pohárových duelech či reprezentaci. Skvostný podzim prožívá útočník Sparty David Lafata, který je na podzim klíčovým mužem Sparty. Když se v neděli při podzimní ligové derniéře v Jihlavě zranil už po pěti minutách hry, hostům zatrnulo a domácí větřili příležitost na bodový zisk.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata a trenér Vítězslav Lavička při střídání kapitána v Jihlavě. V pozadí vedoucí týmu Miroslav Baranek.

Článek
Fotogalerie

„Jednalo se o velkou komplikaci. Měl problém se zádovým svalem. Snažil se ještě hrát dál, ale bylo nutné střídat. Já však věřil, že zápas zvládneme i bez Davida," přesvědčoval Vítězslav Lavička, trenér Sparty, po vítězství 2:0.

Lafata se snažil po souboji s jihlavským Kryštúfkem pokračovat, jenže ošetření mu pomohlo s bolestivými grimasami vydržet jen o dvanáct minut déle. Následně se zejména při akcích Krejčího či Kadeřábka s Dočkalem z křídel zdálo, že Lafatova absence bude pro Spartu vážný problém. Vždyť Pražané neměli na hřišti jediného klasického útočníka.

„Ve skrytu duše jsme doufali, že Davidovo střídání pro nás znamená naději na bodový zisk. Jenže se ukázalo, že náš respekt byl příliš velký. Sebevědomí hráčů Sparty bylo tak silné, že nebylo pochyb o vítězi," posteskl si Josef Jinoch, sportovní ředitel Jihlavy při hodnocení duelu.

Spartě stačila dvě nedorozumění domácí defenzivy po standardních situacích a i bez kanonýra na hrotu shrábla snadno tři body. „Většinu zápasu jsme určovali tempo. První poločas se mi líbil více, z naší strany v něm bylo hodně ofenzivní aktivity. Dokázali jsme přenášet těžiště hry, měli jsme dobré průnikové situace a kromě branek i další nadějné šance. Druhá půle mohla naše vedení ještě zvýraznit, protože po vyloučení Kukola jsme měli převahu, jenže jsme místy hráli příliš lehkovážně," věděl Lavička.

Reklama

Související témata: