Hlavní obsah

Hezký gól, ale žádný bod nám nepřinesl, litoval Kopic

Jablonec nad Nisou

Posunul si míč na střed, napřáhl a z 22 metrů trefil k tyči. Záložník fotbalového Jablonce Jan Kopic vykouzlil proti Plzni báječný gól, který mu však nakonec radost neudělal. „Gól to byl hezký, ale žádný bod nám nepřinesl. Škoda,“ litoval Kopic po porážce 1:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Kopic z Jablonce po zmařené šanci.

Článek
Fotogalerie

Rozhodující gól v nastavení vás bude asi mrzet dlouho...

Neodkopli jsme míč, zkušená Plzeň toho využila. Když dostanete branku na konci, je to vždycky k naštvání, v tak důležitém utkání dvojnásob. Byla to smůla pro nás, štěstí pro Plzeň. My jsme si štěstí vybrali posledně s Baníkem, teď se od nás odvrátilo.

Sehrála roli zkušenost Plzně?

Asi i tohle hrálo roli, oni mají za sebou spoustu těžkých zápasů, my skoro žádné.

Jak nyní vidíte bitvu o titul? Plzeň i Sparta se vám vzdálily.

„Měli jsme obě mužstva na dostřel, teď nám odskočila, což je škoda. Určitě by se nám trénovalo v zimě lépe, kdybychom byli krok za nimi.

Na podzim jste prohráli teprve potřetí. Šlo o nejbolestnější porážku?

Samozřejmě. Byli jsme nahoře v tabulce, zápas měl z naší strany velkou kvalitu, hráli jsme opravdu dobře. Jenže proti takovému soupeři, jakým je Plzeň, musíte proměnit šance. Měli jsme čtyři, dali jsme jen jeden gól. To se proti kvalitnímu soupeři zpravidla vymstí, což se bohužel potvrdilo.

První poločas jste na Viktorii vlétli, přehrávali jste ji. Po přestávce to už takové nebylo. Nepřepálili jste v úvodním dějství tempo?

Snažíme se tak hrát pokaždé, je to hodně náročné. Ke konci se asi ukázalo, že měla možná Plzeň víc sil, neboť měla vyšší kvalitu na míči. My jsme ho posledních deset minut prakticky neměli. Je sice fajn, že oproti prvnímu vzájemnému zápasu ve druhém kole v Plzni to bylo z naší strany o něčem jiném, jenže opět máme nula bodů.

Reklama

Související témata: