Hlavní obsah

Zranění Lafaty není vážné, Sparta může doufat, že kanonýr bitvu v Bernu stihne

Praha

Pořádně jim zatrnulo. Fotbalisté Sparty hned na začátku ligového duelu v Jihlavě přišli o zraněného kapitána Davida Lafatu. A přestože na Vysočině vyhráli 2:0, odjížděli domů s obavami, na jak dlouho o svého kanonýra přišli. První lékařské zprávy jsou příznivé. Lafata podstoupil v pondělí vyšetření zad v nemocnici Na Františku, které vyloučilo vážnější poranění.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata a trenér Vítězslav Lavička při střídání kapitána v Jihlavě. V pozadí vedoucí týmu Miroslav Baranek.

Článek

Zranění zad Davida Lafaty není vážné. Svalové zranění se neprokázalo, vyšetření odhalilo blokádu v oblasti hrudního koše a spodních žeber. Uvedl to klubový web sparta.cz.

Lafata má naordinované dva dny domácího léčení, poté spolu s fyzioterapeuty a sparťanským lékařským týmem začne intenzivně rehabilitovat, aby byl stoprocentně k dispozici na utkání Evropské ligy v Bernu. Tam se 11. prosince v přímém souboji rozhodne o postupu do jarní fáze soutěže. Spartě stačí na hřišti Young Boys uhrát i remízu.

Letenský kapitán by tak měl vynechat jen čtvrteční pohárovou odvetu s Příbramí, která se bude hrát na strahovské umělce. Sparta se tak chce přeorientovat na povrch, který ji čeká i v Bernu.

Lafatova absence by byla citelnou ztrátou, útočník z Letné se totiž ve skupině I postaral o pět z jedenácti branek českého mistra.

Reklama

Související témata: