Hlavní obsah

Hvězdy asi Teplice opustí. Mahmutoviče vábí Plzeň, Nivalda řecké kluby

Fotbalové Teplice s vysokou pravděpodobností přijdou o dva klíčové muže. V zimě skončí záložník Nivaldo a útočník Aidin Mahmutovič. O reprezentanta Kapverdských ostrovů usilují Jablonec a přední řecké kluby, o zájemce nemá nouzi ani bosenský kanonýr, který by mohl zakotvit například ve Viktorii Plzeň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Santos Nivaldo (vpravo) zřejmě už žlutomodrý dres neoblékne. Naopak Franci Litsingi smlouvu v Teplicích může prodloužit.

Článek

„Pokud vím, tak Nivalda chtějí i dva silné řecké kluby, takže jsem srozuměný s tím, že odejde. Ambice sice pořád máme, ale jsme malý klub a nemůžeme držet fotbalisty za každou cenu," řekl trenér Teplic Zdeněk Ščasný.

S odchody hráčů je smířený i přesto, že oba mají na Stínadlech stále platné kontrakty i pro jarní část ligy. „S hráči máme gentlemanskou dohodu, že když o ně bude zájem, v odchodu jim nebudeme bránit. A slovo se má dodržet," vysvětlil Ščasný.

Je nasnadě, že půjde o značné ztráty, ambice Severočechů utrpí. „Mahmutovič je náš nejlepší střelec, Nivaldo si zase dokázal udržet stabilní formu, navíc je použitelný hned na několika pozicích. Takových hráčů v lize moc neběhá," podotkl kouč, který však už má za oba vytipovanou zahraniční náhradu. „Konkrétní ale být nemůžu," prohlásil Ščasný.

Reklama