Hlavní obsah

Herzán ukončil angažmá v Budějovicích a zřejmě i celou kariéru

České Budějovice

U prvoligového nováčka z Českých Budějovic skončil po necelém roce kapitán Ondřej Herzán. Třiatřicetiletý fotbalista odchází především z rodinných důvodů a zřejmě ukončí i celou hráčskou kariéru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Herzán končí v Českých Budějovicích.

Článek

"Hlavním důvodem je, že mi v Budějovicích chybí rodina, která zůstala v Pardubicích. My jsme na sebe byli zvyklí, když jsem přestoupil, rodina šla vždy se mnou. Teď to ale nevyšlo, protože v Pardubicích už byly trošku zapuštěné kořeny," řekl Herzán v rozhovoru na webu Dynama.

Bývalý záložník Jablonce či pražské Sparty přišel do Českých Budějovic v lednu po téměř osmiletém angažmá ve druhé a třetí italské lize. Jihočechům pomohl k návratu do nejvyšší soutěže, ve které na podzim odehrál třináct utkání.

"Měli jsme interní domluvu, že si každý půlrok sedneme a zhodnotíme, jak jsem spokojený já a jak vedení se mnou. A teď už jsem nechtěl, abych byl na konec kariéry někde navíc. Z tohoto důvod jsme se takhle domluvili. Ale na rok v Dynamu budu vzpomínat vyloženě pozitivně," uvedl Herzán.

Pravděpodobně úplně skončí s profesionálním fotbalem. "Možná, že už to bude konec kariéry. O žádném pokračování momentálně nepřemýšlím," podotkl někdejší mládežnický reprezentant. "Nedovedu si představit, že by mě někdo přesvědčil, že bych ještě někde hrál. Když bych chtěl pokračovat, tak zůstanu v Budějovicích," dodal Herzán, který v první lize odehrál 116 zápasů a vstřelil devět gólů.

Reklama

Související témata: