Hlavní obsah

Klokany zázračně zachránil, teď čeká Klusáčka stejná mise v Jihlavě

Jihlava
Aktualizováno

Závěr podzimu jim vyšel náramně, přesto mají fotbalisté Jihlavy náskok pouhých tří bodů na sestupové příčky. Povolali proto do zbraně Luďka Klusáčka - trenéra, který v minulé sezóně de facto zázračně udržel mezi elitou pražské Bohemians 1905. Dočasný hlavní kouč Roman Kučera, který nemá příslušnou licenci, zůstane u týmu jako jeden z asistentů. Vysočina to oznámila na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Luděk Klusáček se ujme Jihlavy.

Článek

V minulé sezóně zachraňoval Jihlavu exreprezentační kouč Petr Rada, letos na jeho místo Vysočina povolala od mládeže Romana Kučeru. Příslušnou licenci sice nevlastní, prvních šest zápasů pod ním však Jihlava neprohrála. Jeho kouzlo zrušila až mistrovská Sparta.

Jihlava však potřebovala trenéra s licencí, proto sáhla po Luďku Klusáčkovi. Favoritem Vysočiny byl již několik týdnů, výborně se zná se sportovním ředitelem Josefem Jinochem, vyrůstali spolu od přípravky v pražské Slavii.

Klusáček v minulé sezóně dovedl z beznaděje k záchraně Bohemians 1905, pak se po boku Ivana Haška vydal do Kataru. Tam ovšem vydrželi jen krátce, nyní byl tedy zase volný.

Sedmačtyřicetiletý Klusáček dnes podepsal s Jihlavou smlouvu na dobu neurčitou. Sekundovat mu bude trojice asistentů - Roman Kučera, Marek Zúbek a Milan Bokša. Na lavičku dále usednou kondiční trenér Jan Budějský a trenér gólmanů Jaromír Blažek. Kompetence jednotlivých členů realizačního týmu budou upřesněny v lednu na počátku zimní přípravy.

Nový kouč začne proti svým v Ďolíčku

„První kontakt s Jihlavou proběhl při odvolání trenéra Rady. Já byl ještě vázaný v Kataru, proto jsme se domluvili, že pokud Vysočina nebude mít trenéra, tak se k tomu vrátíme na konci podzimu," shrnuje Klusáček.

„Vzhledem k celkové situaci v tabulce a k okolnostem, kterými si Vysočina na podzim prošla, se v první řadě musíme dívat na spodní patra tabulky a co nejdříve odvrátit nebezpečí sestupu," uvědomuje si nový kouč Vysočiny.

„Chci navázat na dosavadní úspěšnou práci realizačního týmu v čele s Romanem Kučerou. Rozhodně nechci bořit a překopávat něco, co ve druhé polovině podzimu velmi dobře fungovalo. Jsem rád, že s Romanem budu moci spolupracovat. Určitě ale budu chtít do hry týmu přenést i svoje myšlenky," avizuje Klusáček, jehož na jaře čeká pikantní ligová premiéra.

Jihlavu poprvé povede právě v Ďolíčku proti svým Bohemians...

Kučera vynucenou rošádu vítá

Padesátiletý Kučera přišel do Jihlavy před dvanácti lety z Havlíčkova Brodu a postupně trénoval všechny mládežnické týmy od mladších žáků až po juniorku. Do Synot ligy vstoupil ve velkém stylu, jelikož však nemá potřebnou nejvyšší kvalifikaci, hlavním trenérem zůstat nemohl.

„Změnu vnímám jednoznačně pozitivně. S Luďkem Klusáčkem se znám už delší dobu, dokonce jsme spolu byli na stáži v Itálii. Naše vzájemná komunikace samozřejmě nabrala obrátky v posledních dnech. Na trenérskou spolupráci s ním se velmi těším a věřím, že společně s celým realizačním týmem mužstvo dokážeme sportovně posunout a stabilizovat jeho výkonnost," ujišťuje Kučera.

„Luděk bude pro klub velkým přínosem z pohledu své osobnosti, zkušeností a odbornosti. V neposlední řadě to ze mne sejme tlak kolem mé trenérské licence, který byl v posledních týdnech nejen ze strany médií nepříjemný," vysvětluje Kučera.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice