Hlavní obsah

Kopic je Hráčem měsíce listopadu, Šilhavý se vyrovnal Vrbovi

Praha
Aktualizováno

Hráčem měsíce listopadu se v anketě Ligové fotbalové asociace (LFA) stal jablonecký záložník Jan Kopic. Jablonec navíc slaví na dvou frontách, Jaroslav Šilhavý obhájil prvenství v anketě Trenér měsíce, což se zatím podařilo jen explzeňskému Pavlu Vrbovi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva jablonecký fotbalista Jan Kopic a plzeňský Jan Kovařík.

Článek

Zaházel si oštěpem pod dohledem šampiónky Báry Špotákové, od kouče Pavla Vrby dostal příslib pozvánky do národního týmu. A zaujal také fanoušky.

Posledním vítězem ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) Hráč měsíce v tomto roce se stal jablonecký záložník Jan Kopic. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní tahoun obdržel za své listopadové výkony od fanoušků 2261 hlasů a s přehledem ovládl pořadí před jihlavským střelcem Murisem Mešanovičem a mladoboleslavským gólmanem Alešem Hruškou. Před odjezdem na zaslouženou dovolenou si tak mohl v útrobách jablonecké Střelnice vyzvednout předčasný vánoční dárek v podobě křišťálovou trofeje.

Kopic, jehož gól do plzeňské sítě mají příznivci stále ještě v živé paměti, se stal vůbec prvním fotbalistou Baumitu, jenž anketu opanoval. „Vždycky je lepší být první než poslední. Proto mám z téhle ceny radost. Neřekl bych, že mám životní formu, ale cítím se dobře a je to vidět i na hřišti. Všichni jsme díky výsledkům Jablonce sebevědomější a já doufám, že Spartu s Plzní na jaře ještě potrápíme," prohlásil jihlavský odchovanec.

Výkony autora čtyř podzimních gólů jsou natolik stabilní, že jej trenér národního týmu Pavel Vrba zahrnul do širší nominace pro nedávné utkání s Islandem. Kopic tak má v příštím roce šanci na to, že se stane právoplatným členem mužstva, které má skvěle rozjetou kvalifikaci EURO 2016. „V sezóně je pro mě a pro Jablonec minimální cíl Evropská liga. Máme to tak rozjeté, že bychom si to zkazili jen sami," řekl Hráč měsíce listopadu.

Hráč měsíce listopadu:
1. Jan Kopic (Baumit Jablonec)2261 hlasů
2. Muris Mešanovič (Vysočina Jihlava)2121 hlasů
3. Aleš Hruška (FK Mladá Boleslav)2061 hlasů

Šilhavý je podruhé za sebou Trenérem měsíce

Jablonec slaví na dvou frontách. Jaroslav Šilhavý obhájil prvenství v anketě Trenér měsíce, což se zatím podařilo jen explzeňskému Pavlu Vrbovi. Třiapadesátiletý kouč Baumitu ovládl nejprve říjnové pokračování ankety, nyní se raduje i za listopad. Fanoušci mu poslali 2170 hlasů. Na druhé místo odsunul Romana Kučeru z Jihlavy, třetí pak skončil Miroslav Koubek z Plzně.

Vítěz ankety tak završil měsíc, který měl jedinou vadu na kráse: nedělní nešťastnou porážku s lídrem tabulky. Jablonec však i proti Plzni ukázal velký herní pokrok a na jaře bude patřit do okruhu tří adeptů na mistrovský titul. „Vyhrát dvakrát po sobě trenéra měsíce mě těší. Nemám slov. Je to práce trenérského i hráčského týmu. Beru to jako motivaci pro další práci. Chceme se dobře připravit na jaro a Spartu s Plzní ještě potrápit.," řekl Šilhavý na pátečním ceremoniálu, v jehož rámci mu Daniel Hajný z LFA předal tradiční cenu.

Pro Šilhavého začíná období horečné přestupové aktivity, kdy bude přemýšlet, o kolik a jakými hráči kádr doplnit. „Už jsem řekl, že bych chtěl posílit všechny řady v týmu. Na seznamu mám Čecha, Rosického i Lafatu," smál se Trenér měsíce listopadu.

Trenér měsíce listopadu:
1. Jaroslav Šilhavý (Baumit Jablonec)2170 hlasů
2. Roman Kučera (Vysočina Jihlava)2153 hlasů
3. Miroslav Koubek (Viktoria Plzeň)2128 hlasů

Reklama

Související témata: