Hlavní obsah

Při utkání s Ostravou nesmí Most překročit kapacitu stadionu

PRAHA

Na příští domácí zápas fotbalistů Mostu 22. srpna s Baníkem Ostrava bude moci přijít nejvýše 7500 diváků. Rozhodl o tom ředitel svazového oddělení profesionálního fotbalu Ivo Lubas po čtvrtečním jednání s primátorem Mostu Vladimírem Bártlem, zástupci klubu a policie.

Článek

Na nedělním utkání prvoligového nováčka s Teplicemi překročila návštěva povolenou kapacitu mosteckého stadionu o více než čtyři tisícovky. "Utkání s Teplicemi z pořadatelského hlediska dopadlo dobře. Velký divácký zájem o fotbal nás těší, nicméně z výjimečného přístupu a tolerance o uplynulém víkendu se nesmí stát pravidlo," uvedl Lubas v tiskové zprávě.

Proto svaz stanovil pro mostecký zápas 3. kola s Ostravou, který bude vysílat televize Prima, jasná pravidla. "Dodržena bude kapacita stadionu 7500 míst, do prodeje nepůjdou žádné vstupenky navíc," řekl Lubas. "Chceme dosáhnout toho, aby se z Ostravy nevydal na cestu do Mostu nikdo bez zajištěné vstupenky a nejel tak zbytečně," dodal.

Na rizikové utkání bude maximálně posílena pořadatelská služba i policejní hlídky. "Pohyb ostravských fanoušků bude policejně monitorován již od počátku cesty," řekl Lubas. Na stadionu v Mostu se nebude prodávat alkohol, k dostání by neměl být ani v okolí areálu.

Reklama

Související témata: