Hlavní obsah

Néstor bude Dukle chybět půl roku, problémy má i Beauguel

Praha

Fotbalistům Dukly bude minimálně půl roku chybět útočník Néstor Albiach, který podstoupil operaci zraněného kolena. Španěl kvůli podobnému chirurgickému zákroku z ledna zmeškal celou jarní část minulé sezóny. Nespecifikovanou dobu bude absentovat i Francouz Jean-David Beauguel. Nejlepší střelec Pražanů si zase v přátelském zápase s Jaroslaví poranil vazy v kotníku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Dukly Jean Beauguel má poraněný kotník.

Článek

Néstor se zranil v předposledním podzimním ligovém zápase v Teplicích (0:1) a musel na operaci předního zkříženého vazu. "Je to smůla, ale takový fotbal je. Když jsem hrál, tak jsem zažil něco podobného," uvedl na webu Dukly trenér Luboš Kozel.

"Nyní má po operaci a po Vánocích nastoupí rehabilitaci s Tondou Čepkem. Věříme, že už v létě se vrátí, bude delší dobu pracovat pro klub a ukáže své kvality," dodal kouč devátého celku tabulky.

Dvaadvacetiletý křídelní hráč v tomto ročníku zasáhl do deseti ligových zápasů a vstřelil jednu branku. Celkem Néstor od ledna 2013 odehrál za Duklu v nejvyšší soutěži 37 duelů a šestkrát skóroval.

Stejně starý útočník Beauguel, který od letního příchodu dal sedm gólů v 16 ligových utkáních a údajně o něj hodně stojí Jablonec, by se měl vrátit dříve. "Při přátelském utkání s amatérským celkem z východočeské Jaroslavi utrpěl po nešetrném zákroku jednoho z hostujících hráčů poranění kotníku. V nejbližší době si poraněné hlezno vyžádá fixaci a klid," vysvětlil kondiční kouč dejvického klubu Antonín Čepek.

Reklama

Související témata: