Hlavní obsah

Nařízenou penaltu viděli jinak trenéři i hráči

PRAHA

Sporně odpískaný pokutový kop rozdělil při hodnocení sobotního utkání Sparty s Mostem hostujícího trenéra Přemysla Bičovského a kouče Sparty Jaroslava Hřebíka. Právě vedoucí gól kapitána Poborského z penalty Spartu nasměroval k výhře. Bičovský tvrdil, že by střet Novotného se Sivokem za penaltový neposoudil, Hřebík měl na věc jiný názor.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Obránce Mostu Jiří Novotný.

Článek
Fotogalerie

"Jsem jednoznačně pro to, aby se taková strkání a naskakování do hráčů před převzetím míče posuzovaly jako fauly a pískalo se to," prohlásil Hřebík na tiskové konferenci.

Bičovský s ním zásadně nesouhlasil. "Takových zákroků je v každém zápase nespočet a nepíská se to... Ale já se k rozhodčímu radši vyjadřovat nebudu, nemám tak vysoký plat, abych mohl platit disciplinárce. Každý si udělá obrázek sám," řekl Bičovský.

Novotný: Hezky vymyšlená penalta

Podobně jako trenéři se na situaci dívali i sami aktéři - mostecký obránce Jiří Novotný se sparťanským záložníkem Tomášem Sivokem. "Hezky vymyšlená penalta, víc k tomu nemám co říct," zlobil se Novotný po utkání.

"Cítil jsem ze strany Jirky Novotného tlak, dělal jsem si pozici na to, abych dal míč do prázdné brány. Kontakt jsem cítil, jinak bych nepadal a dal gól. Rozhodčí to písknul, tak to penalta asi byla," uzavřel debatu Sivok, který musel z utkání krátce po poločase odstoupit.

Most nespokojený s výsledkem

Ligový nováček z Mostu dnes na Letné příjemně překvapil. V minulém týdnu porazil Teplice a dnes sahal po bodech i na Spartě. Do samého konce atakoval sparťanskou branku, ale srovnat na 2:2 už nedokázal. "Sliboval jsem, že budeme hrát útočně, a splnili jsme to. S výkonem tak spokojen být mohu, s výsledkem už samozřejmě ne," uvedl Bičovský.

Hřebíka potěšila úroveň utkání a také výkon mosteckých fotbalistů. "Zápas byl velmi kvalitní, byla tam spousta zajímavých fotbalových momentů. A Most dnes hrál agresivněji než my, proto nás v záloze někdy přehrával," podotkl Hřebík.

Litoval toho, že si Sparta v závěru poločasu zkomplikovala situaci. Místo toho, aby do kabin domácí odcházeli s dvoubrankovým náskokem, inkasovali v první minutě nastavení a celý druhý poločas se třásli o výhru.

"Sami jsme se dostali do zbytečných problémů. Ve druhém poločase to bylo o jednom gólu, mohli jsme zvýšit, nebo Most vyrovnat. Ale nakonec jsme vyhráli zaslouženě," dodal Hřebík.

Reklama

Související témata: