Hlavní obsah

Jablonec hlásí první zimní posilu: přichází Masopust z Jihlavy

Jablonec

Fotbalový Jablonec představil první posilu v zimním období. Do třetího celku průběžného pořadí Synot ligy přichází 21letý krajní záložník Lukáš Masopust z Vysočiny Jihlavy. Nadějný hráč za přítomnosti majitele klubu Miroslava Pelty a agenta Pavla Pasky podepsal smlouvu do 30. června 2018.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Majitel fotbalového klubu FK Baumit Jablonec Miroslav Pelta spolu s Lukášem Masopustem (vlevo), který se stal novou posilou klubu.

Článek

„O intenzivním zájmu Jablonce jsem se dozvěděl asi před třemi týdny. Angažmá beru jako velkou šanci dostat se s mužstvem do pohárové Evropy," svěřil se Masopust, který má na svém kontě 55 prvoligových startů a sedm gólů v dresu Jihlavy.

„Mateřskému klubu vděčím za to, že jsem si i v mladém věku zahrál pravidelně první ligu. A jsem zvědavý, jak se prosadím v Jablonci. S novými spoluhráči jsem se ještě neviděl," uvedl záložník, jenž se těší na špičkové fotbalisty v jabloneckém kádru.

„Velkou postavou je Tomáš Hübschman, ale i další opory. V Jihlavě jsem měl vedle sebe také osobnosti, jako jsou brankář Jarda Blažek a záložník Václav Koloušek," prohodil Masopust.

Pelta nechce kádr oslabovat

„Příchod nejnovější posily je vyjádřením avizované snahy po doplnění týmu o top hráče z české ligy. Hledáme fotbalisty, kteří by nás mohli posunout a zkvalitnit obsazení jednotlivých postů. Může se stát, že dojde i k odchodům a potřebujeme mít připravenou náhradu," poznamenal Miroslav Pelta.

„Právě Masopust je hráčem, o kterého jsme usilovali. A když se sám rozhodl, že k nám půjde, dotáhli jsme jednání i s přispěním pana Pasky do konce," liboval si majitel jabloneckého klubu.

Co eventuální přestup Jana Kopice z Jablonce? „Nechceme kádr oslabovat. Vážím si toho, že o Kopicovi mluvil i reprezentační trenér Pavel Vrba v souvislosti s nominací na nejbližší kvalifikační zápas. Přál bych si, aby Honza Kopic zůstal v Jablonci i pro jarní část soutěže. Máme s ním nějaké plány, na nichž chceme společně pracovat," tvrdil Pelta, jenž shání kromě Masopusta i další posily.

Ještě jednoho útočníka a záložníka

„Nebudu ale konkretizovat, protože hráči sice mají zájem o Jablonec, ale dohoda s jejich mateřskými kluby není snadná. Potřebovali bychom hráče do útočné fáze, přímo do špičky ofenzivy a zakončení. Zvažujeme příchod jednoho útočníka a jednoho hráče do středu pole," naznačil Pelta záměry.

Jak vnímá fakt, že „jeho" Jablonec narazí ve čtvrtfinále Poháru FAČR na Spartu? „Momentálně je důležité, že máme dobrou výchozí pozici v lize pro boj o evropské poháry. Ale i v domácím poháru bych raději uvítal jiného soupeře. Jaro i díky soubojům se Spartou bude zajímavé po všech stránkách," dodal jablonecký šéf.

Reklama

Související témata: