Hlavní obsah

Fotbalisté Slovácka začnou po karanténě v úterý opět trénovat

Fotbalisté Slovácka začnou v úterý opět trénovat. Pondělní lékařské vyšetření hráčů Vladimíra Malára, Pavla Němčického a Jana Palinka, u kterých se na konci minulého týdne objevilo podezření na příušnice, mělo negativní výsledek. Po onemocnění jiných tří fotbalistů byl celý tým z Uherského Hradiště v karanténě a jeho sobotní utkání druhého ligového kola s Mladou Boleslaví svaz odložil na neurčito.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Dalším soupeřem Slovácka bude Zlín - ilustrační foto.

Článek

Příušnice dostal po soustředění na Slovensku útočník Michal Ordoš, po něm onemocněl i Milan Petržela. Posledním postiženým je kapitán týmu Tomáš Polách, jenž je nyní v nemocnici. "Nový případ se zatím nevyskytl a doufám, že žádný další postižený už nebude. Zítra se sejdeme k přípravě a trenér Molnár zvolí druh zátěže," řekl výkonný ředitel klubu Ladislav Minář.

V dalším ligovém kole mají hrát fotbalisté Slovácka v pondělí 22. srpna ve Zlíně. "Zatím je předčasné uvažovat o tom, zda se zápas uskuteční. Situace je velmi nepříjemná pro trenéra i všechny členy vedení klubu, neboť nás nemoc velice oslabila," řekl Minář. "Bude pochopitelně záležet na tom, aby se už v týmu nevyskytl žádný další případ tohoto onemocnění. Vůbec nechci domýšlet, jak bychom situaci řešili," dodal.

Stále ještě není definitivně dokončen příchod dvou posil Mária Ličky a Slováka Juraje Czinegeho do slováckého klubu. "Zaregistrování Ličky je už jen otázkou dořešení formalit s Baníkem Ostrava. V případě Czinegeho čekáme na potvrzení z tureckého fotbalového svazu, abychom mohli hráče také zaregistrovat," uvedl Minář. Czinege hrál naposledy za Elazigspor.

Reklama

Související témata: