Hlavní obsah

Fotbalisté Plzně se během zimy vydají hned dvakrát za teplem

Hned na dvě zimní soustředění se chystají v rámci přípravy na ligové jaro fotbalisté Viktorie Plzeň. Po dobrých loňských zkušenostech s tímto modelem přípravy se nejprve vydají do Turecka, kde se bude kondiční část prolínat s herní, v únoru pak svěřenci kouče Koubka odletí do Španělska, kde budou ladit formu během přátelských zápasů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gól Radima Řezníka (vlevo) v Jablonci rozhodl, že Plzeň přezimuje v čele tabulky a zimní přípravu tudíž bude prožívat v klidu.

Článek

První trénink naplánoval kormidelník Viktorie na sobotu 3. ledna. Ihned po startu přípravy zamíří viktoriáni na vstupní fyzické testy.

„Prvních čtrnáct dnů absolvuje náš tým přípravu v domácích podmínkách, především v tréninkovém areálu v Luční ulici. Sehraje i dva přípravné duely se soupeři z nižších soutěží," popsal náplň první poloviny ledna mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Sedmnáctého ledna odletí Plzeňští na soustředění do turecké Antálie. „V Turecku se již bude kondiční příprava prolínat s herní v ideálních fotbalových podmínkách," pochvaluje si program Koubek. V Turecku Západočeši změří síly s bundesligovým Hannoverem a následně také s aktuálním lídrem nejvyšší polské soutěže Legií Varšava.

Návrat z Turecka je naplánován na 26. ledna, následný tréninkový proces v domácích podmínkách bude proložen přípravným střetnutím v Norimberku (31. ledna). Pro německý klub, který bude v jarní části bojovat o návrat do nejvyšší německé soutěže, bude duel s Viktorií generálkou na jarní start druhé bundesligy.

V únoru zamíří do Málagy

Ve čtvrtek 5. února odlétá kompletní plzeňský tým do španělské Málagy, kde absolvuje poslední část přípravy před prvním ligovým zápasem. Na jihu Pyrenejského poloostrova sehraje celkem tři duely, soupeři vzejdou z kvarteta Dynamo Kyjev, Ludogorec Razgrad, Lokomotiv Moskva a Steaua Bukurešť.

„V tuto chvíli ladíme definitivní složení soupeřů a s tím také stanovení finálních termínů. Generálku nicméně absolvujeme v sobotu 14. února, den poté celá výprava přilétá zpět do Čech," nechal se slyšet Pillár.

Jarní část nejvyšší domácí soutěže odstartují plzeňští fotbalisté 21. února domácím duelem s Českými Budějovicemi.

Reklama

Související témata: