Hlavní obsah

Horváth při vánoční nadílce perlil. Zapěl koledy, ale zuby tygrovi nevěnoval

Plzeň

Pavel Horváth, ikona fotbalové Viktorie Plzeň, byl hlavní postavou vánočního rozloučení západočeského klubu s fanoušky, na které dorazilo patnáct set příznivců týmu Miroslava Koubka. Akce se konala na severní tribuně Doosan Areny. Přívrženci červenomodrých barev rozhodně nelitovali.

Vánoce Viktorie Plzeň

 
Článek

Hned u vstupu do ochozů Doosan Areny se příchozích ujala dvacítka juniorek a žaček plzeňské Viktorie, které vedle rozdávání piva, svařeného vína a limonád pro děti nabízely všem fanouškům dárek v podobě speciálního vánočního plakátu celého týmu. Nechyběly ani kasičky, do kterých Plzeňané v červeno-modrých barvách přispívali seniorům v plzeňské Fakultní nemocnici.

Na pódiu uvítal fanoušky prezident plzeňského klubu Tomáš Paclík společně s primátorem města Martinem Zrzaveckým. „Jsem nadšený, že jste dorazili v takovém počtu. Děkujeme za podporu v celém kalendářním roce a v tom nadcházejícím vám budeme chtít nadělit jeden velký společný dárek. A tím je zisk titulu," uvedl setkání Tomáš Paclík, prezident plzeňského klubu.

Program třikrát proložila svým setem děvčata ze sboru Andílci, taneční číslo si nachystaly děti z DD Domino. Právě pro dětský domov mohli fanoušci nosit dárky pod jeden z přichystaných stromečků, druhý byl určen pro pamlsky zvířatům v plzeňské ZOO. „Fanouškům je třeba obrovsky poděkovat, jejich štědrost nám v pozitivním slova smyslu vyrazila dech. Do ZOO odjížděla naplněná dodávka, také zástupci Dětského domova měli velký problém seskládat všechny dárky do přichystaného vozu," složil poklonu všem návštěvníkům úterního podvečera tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Hlavními hvězdami večera byli plzeňští záložníci Pavel Horváth a Václav Pilař. Především dobře naložený kapitán Viktorie doslova perlil a opakovaně dostával publikum i oba moderátory do kolen. „Zvířátkům v ZOO jsem dal pomeranče. Původně jsem měl v plánu poslat tygrovi svoje zuby, ale nevešly by se mu do huby," uzemnil matador západočeského týmu publikum.

Nijak nešetřil ani svého spoluhráče. „Venca Ježíškovi nepsal, neumí totiž číst. Proto maloval jen obrázky," dobíral si parťáka Horváth. Společně pak vylosovali tři hlavní ceny večera, na jeden den v dresu Viktorie se může těšit Stanislav Fencl.

Závěr obstaral společný zpěv koled, do kterých se společně s Andílky opět zapojil také Pavel Horváth. Úplnou tečkou byl čtyřminutový ohňostroj, který se nad Doosan Arenou rozzářil za zvuků viktoriánského hymny. „Byl to nádherný večer, z něhož hodláme udělat tradici," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Dostane Plzeň v příštím roce nadílku v podobě titulu?
Ano
79,4 %
Ne
20,6 %
Celkem hlasovalo 4670 čtenářů.

Reklama

Související témata: