Hlavní obsah

Baránek se upsal Plzni! Těším se na boj o titul, říká borec, jehož chtěla i Sparta

Aktualizováno

Další posilu ulovila fotbalová Viktoria Plzeň. Ve středu odpoledne se klubu upsal jednadvacetiletý obránce Jan Baránek, který dosud působil v Baníku Ostrava. Stejně jako útočník Aidin Mahmutovič z Teplic se bude hlásit na startu přípravy Západočechů 3. ledna.

Foto: fcviktoria.cz

Nová posila plzeňské obrany Jan Baránek (uprostřed) s majitelem Viktorie Tomášem Paclíkem (vlevo) a generálním manažerem Adolfem Šádkem.

Článek

Jednadvacetiletý borec debutoval v nejvyšší tuzemské soutěži v dresu Ostravy už v září 2012, dosud naskočil do osmatřiceti zápasů. „Na Baník nikdy nedám dopustit, v klubu jsem vyrostl a jsem mu vděčný za mnohé. V tuto chvíli jsem se však rozhodl pro angažmá ve Viktorii Plzeň a věřím, že dané řešení bude pro všechny strany správné. Těším se na boj o titul i případné boje v pohárově Evropě," uvedl urostlý fotbalista.

V aktuálně vedoucím celku nejvyšší soutěže jej čeká velmi silná konkurence. „Bylo by špatné, kdyby nejlepší český tým nedisponoval velkým množstvím kvalitních fotbalistů. Uvědomuji si, že se budu muset o své místo poprat, ale půjdu do přípravy s velkou chutí dokázat, že mohu být Viktorce okamžitě prospěšný," prohlásil borec, který podepsal kontrakt do léta 2018.

Baránek je druhým borcem, jehož Plzeň vyfoukla rivalovi z Letné. Sparta totiž usilovala nejen o ostravského odchovance, ale i o útočníka Aidina Mahmutoviče, jenž se rovněž upsal Viktorii.

Do Plzně chtěl už v zimě

„Honzu Baránka jsme pozorovali delší dobu. Jedná se o velmi perspektivního fotbalistu, který již v dresu Baníku prokázal nesporné sportovní kvality. Věříme, že v týmu Viktorie se bude dále rozvíjet a bude platným článkem kádru v boji o titul a postup do evropských pohárů," řekl po středečním jednání generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

A proč si Baránek vybral právě Plzeň? „Rozhodující pro úspěšné jednání byl zájem hráče posunout se ve fotbalové kariéře dál a obléknout již v zimní přestávce dres Plzně. Těší nás, že si z několika zájemců z Čech i ciziny vybral právě Viktorii," prohlásil Šádek.

„V reprezentační jednadvacítce nasbíral Honza zkušenosti s mezinárodním fotbalem, nyní bude jeho cílem prosadit se do sestavy ambiciózního týmu, který v příštím roce znovu čekají starty v evropských pohárech," doplnil hráčův manažer Viktor Kolář.

Viktoria Plzeň během zimní pauzy loví posily v konkurenčních českých klubech - ještě před Baránkem získala z Teplic i útočníka Mahmutoviče a záložníka Egona Vůcha. Ten však odehraje jaro na hostování ve žlutomodrých barvách.

Reklama

Související témata: