Hlavní obsah

Pod Ještědem se půjde na ligový trhák o čelo tabulky

PRAHA

Fotbalová liga se sotva rozjíždí, ale už v třetím kole ji čeká velká bitva o čelo tabulky. Liberec přivítá Spartu a dramatický náboj duelu umocňuje letní přestupová rošáda, která se mezi oběma kluby odehrála. V sobotu ještě čeká Slavii generálka na předkolo Ligy mistrů v souboji s Jabloncem, čtyři zápasy se hrají v neděli, dva duely třetího kola se budou dohrávat v pondělí.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Bude se Sparta radovat i po utkání v Liberci?

Článek

V Liberci jsou fanoušci na nohou, desetitisícový stadion bude i přes televizní přenos zřejmě hodně zaplněn. Sparta během léta Slovanu sebrala kdekoho, ale pod trenérem Lavičkou se tým dal rychle dohromady a po druhém kole vede ligu. V sobotu Severočeši přivítají právě letenský klub, v jehož dresu hrají čtyři nedávní liberečtí fotbalisté.

Kdo vyhraje šlágr Liberec - Sparta?
Tipujte v anketě na konci článku!

Jenže také v domácím týmu je nemálo hráčů se sparťanskými kořeny: Papoušek je již tradiční oporou, Holenda se Zbyňkem Pospěchem přišli v létě na hostování, sparťanskou minulost mají také Hochmeister a Pudil. Nemluvě o Vítězslavu Lavičkovi, který ve Spartě hrával i trénoval a před třemi lety dokonce mužstvo převzal po vyhazovu Jaroslava Hřebíka, kterému předtím asistoval.

Zápas Liberec - Sparta má náboj

"Ten zápas má opravdu velký náboj, ale přes kladný vztah ke Spartě máme všichni v plánu soupeře porazit," nehodlá Lavička bývalého zaměstnavatele nijak šetřit. Totéž slibují i hráči včetně Pospěcha a Holendy, kterým nebrání žádná meziklubová dohoda a proti "svým" mohou nastoupit.

Hrát může už i uzdravený Hodúr a v nominaci k zápasu bude podle všeho i maďarský fotbalista Magasföldi, který se ve středečním přípravném utkání uvedl jednou brankou.

Sparta to nemívá v Liberci nikdy jednoduché: z 12 vystoupení v české lize tam dokázala vyhrát jen pětkrát a tak špatnou bilanci na soupeřově hřišti má jen s málokterým klubem. Severočeši navíc mají za sebou šňůru sedmi prvoligových zápasů bez porážky.

Slepička popíchl příznivce Liberce

Bývalí liberečtí hráči se připravují na to, že je fanoušci nepřivítají v rudobílém dresu s otevřenou náruči. "Podle mě se můžeme připravit na hodně negativní přivítání," uvedl na webových stránkách Sparty Libor Došek a jeho spoluhráč Miroslav Slepička dokonce liberecké hráče na dálku popíchl. "Podle mě z nás mají strach, máme lepší kádr," vzkázal pod Ještěd nedávný miláček libereckého publika.

Slova o soupeřově oslabení letním výprodejem však trenér Jaroslav Hřebík odmítá. "Liberec je dlouhodobě konsolidovaný, s odchody se už tradičně umí vyrovnat. Na odchody se klub připravoval a výkony ve dvou kolech ukazují, že tým rozhodně oslaben není," upozornil kouč, který bude mít k dispozici zřejmě všechny hráče. Sivok už totiž opět začal s tréninkem a jeho start není vyloučen.

Program 3. kola:
Sobota 20. srpna:
14:25, Slovan Liberec - Sparta Praha (Jára - Hojsík, Novák/Bouše),
18:00, Slavia Praha - FK Jablonec 97 (Adámek - Ondo, Ubias/Adam).
Neděle 21. srpna:
17:00, Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc (Kovařík - Filípek, Košec/Příhoda), Marila Příbram - FK Teplice (Jahoda - Kordula, Kumstát/Helebrant), Mladá Boleslav - Chmel Blšany (Damková - Pokorný, Kafka/Paták), 1. FC Brno - Vysočina Jihlava (Šedivý - Filgas, Chytil/Handlíř).
Pondělí 22. srpna:
16:40, SIAD Most - Baník Ostrava (Čuřín - Zlámal, Pinkas/Jílek),
19:00, Tescoma Zlín - 1. FC Slovácko (Helebrant - Tulinger, Pelikán/Tacina).

Reklama