Hlavní obsah

Koloušek přestoupil ze Slavie do Příbrami

PRAHA/PŘÍBRAM

Fotbalista Václav Koloušek je od pátku pevným článkem kádru Příbrami. Bývalá opora pražské Slavie se v pátek domluvila na přestupu do Marily, kam měla původně zamířit jen na roční hostování. Návrat na prvoligovou scénu by si měl devětadvacetiletý záložník odbýt už tuto neděli v duelu s Teplicemi.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Václav Koloušek

Článek

Kolouškův příchod do Příbrami potvrdil tiskový mluvčí Marily Stanislav Sigmund s tím, že vedení klubu nechce zveřejňovat podmínky přestupu. Slavia si udržela podíl na transferních právech a s hráčem, jenž se u arbitráže dožadoval naplnění smluvních závazků ze strany červenobílých, uzavřela arbitrážní smír.

"Klub se s Kolouškem dohodl na vypořádání vzájemných vztahů, tedy na splátkovém kalendáři závazků, které vůči hráči má," uvedlo vedení pražského celku na svých internetových stránkách.

Do pražského klubu přišel Koloušek loni v lednu za 19 miliónů korun z Liberce. Za pozdní platby pak museli slávisté uhradit ještě zhruba šestimiliónové penále.

O Kolouškově odchodu ze Slavie se spekulovalo od chvíle, kdy se rozkmotřil s novým koučem Karlem Jarolímem. Ten dal na počátku přípravy najevo, že se obává, jak se bude Koloušek v průběhu těžké přípravy vyrovnávat s následky leukémie, z níž se vyléčil v průběhu loňského ročníku.

Hráč se proti tomuto vyjádření veřejně ohradil a vedení klubu ho vyřadilo z ligového kádru. V zákulisí se spekulovalo, že důvodem byl i fotbalistův vysoký plat.

První Kukův počin

Poté se spekulovalo o Kolouškově odchodu do Panioniosu Atény, který v létě převzal bývalý kouč Slavie Josef Csaplár. Fotbalista však chtěl kvůli zvýšenému lékařskému dohledu zůstat v České republice, a tak se nakonec dohodl na spolupráci s Příbramí.

Kolouškovo angažování je prvním významným počinem jeho nedávného spoluhráče Pavla Kuky, který se stal v Příbrami generálním ředitelem.

Koloušek se k tahanicím okolo přestupu nechtěl příliš vyjadřovat, ale z odchodu do Příbrami má velkou radost. "V týdnu jsem se s mužstvem připravoval a odehrál i přípravný zápas, kde jsem pochopil, že jde o velmi kvalitní tým s trenérem, pod nímž se budu moct zase fotbalem bavit," prohlásil.

S fotbalem začínal Koloušek v Mladé Boleslavi, odkud si ho Dukly Praha, předchůdkyni dnešní Marily Příbram, přivedl trenér Ladislav Škorpil a tehdejší klubový manažer Jaroslav Starka.

Později zamířil na angažmá v italské Salernitaně, odkud se vrátil do české ligy a stal se hráčem Sparty. Nejslavnější část své bohaté kariéry zažil až v Liberci, kde v sezóně 2001/2002 vyhrál mistrovský titul. Později zamířil do Slavie, kde část svého působení strávil úspěšnou léčbou ze zhoubné nemoci.

Reklama

Související témata: