Hlavní obsah

Vágner trefil Plzni tři body

První gól střídajícího útočníka Roberta Vágnera po jeho návratu do Plzně rozhodl o cenné výhře nad favorizovanou Olomoucí. "Nic platit nebudu. Spíš by měli dát spoluhráči něco mně, když jsem jim zachránil prémie za výhru," usmíval se 31letý Vágner.

Článek

"Chtěli jsme hrát vzadu na nulu a zkusit udeřit z rychlých protiútoků. Jeden z nich se vydařil," ulevil si kouč Plzně Zdeněk Michálek. Celou první půli se však hrál bídný fotbal bez jediné střely na branku. Domácí zadáci věděli, že na brazilské útočné duo Sigmy musí od začátku vyrukovat s patřičnou agresivitou, což také činili. Melinho i Gaúcho byli brzy neškodní.

Hned po přestávce se mohl zviditelnit olomoucký J. Schulmeister, jenže lobem těsně přehodil branku. Nejhezčí akce zápasu přišla v 70. min. - Barteska našel na pravé straně rozběhnutého Filla, ten hned z první poslal do šestnáctky míč Vágnerovi, který ho chladnokrevně uklidil do sítě. V samotném závěru mířil hostující Rojka hlavou vedle. "Plzeň nás vůbec nenechala hrát, dobře se na nás připravila. My jsme si nevytvořili jedinou pořádnou šanci, a to pak těžko můžete myslet na výhru," uvedl trenér Sigmy Petr Uličný.

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 70. Vágner. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Košec. ŽK: M. Knakal, Smola, Barteska, Svátek - Randa. Diváci: 5653.
Plzeň: Mucha - M. Knakal, Procházka, Zakopal, Smola - Fillo (82. J. Šíma), Svátek, Pilař, Limberský - Barteska (90. M. Jarolím) - Kousal (58. Vágner). Trenér: Michálek.
Olomouc: Lovásik - R. Hubník, Kovář, Hudec, Glos - Vacek, Randa, Rýdel (46. J. Schulmeister), Onofrej (76. Rojka) - Gaúcho, Melinho. Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: