Hlavní obsah

Vrátil se mistr Indie Podaný, o Kadlecovi a spol. Sparta teprve jedná

Praha
Aktualizováno

Zatím bez posil a odchodů začali zimní přípravu fotbalisté Sparty. Z hostování se vrátili záložníci Jakub Podaný (čerstvý mistr Indie) a Adam Jánoš (Jihlava), na prvním tréninku na Strahově se k áčku připojili mladíci Jiří Miskovič a Jakub Pešek. Letenští mají zájem o jarní hostování svého bývalého hráče Václava Kadlece, mladý útočník však ještě v neděli večer dával na halovém turnaji góly za Eintracht Frankfurt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha (zleva) David Lafata, Marek Matějovský a Roman Bednář přicházejí na první trénink při zahájení zimní přípravy.

Článek
Fotogalerie

Poslední zápas podzimu Letenským v Bernu nevyšel, a tak během dovolené zapomínali na vyřazení z Evropské ligy.

„Tomáš Přikryl s Radkem Kováčem byli v Dubaji. David Bičík letěl až na Floridu, takže se vrátil hodně opálený," zmínil nejatraktivnější destinace spoluhráčů stoper Jakub Brabec, který se koncem roku vypravil do Říma a pak do Rakouska.

Vedení klubu tou dobou analyzovalo první polovinu sezóny. Nakonec dalo i pro jaro důvěru stávajícímu realizačnímu týmu.

„Cítil jsem tlak a už jsem zažil klidnější adventní období. O rezignaci jsem neuvažoval. Přijal jsem kritiku v některých detailech ohledně kádru i realizačního týmu. Byla ovšem konstruktivní, žádnou nedůvěru jsem necítil," ujišťuje trenér Vítězslav Lavička, že do přípravy nastupuje s velkým odhodláním. „Sešli jsme se s tím, že chceme na jaře navázat na to dobré, co se v podzimní části podařilo."

Chtějí jen hotové posily

Zatímco Plzeň a Jablonec, největší konkurenti v bitvě o titul, se těší ze zvučných posil, Sparta zatím žádnou novou tvář nepřivedla.

„Jednání o posilách probíhají a ještě probíhat budou. Vybrali jsme si konkrétní hráče, nechceme pod tlakem získat jen kvantitu," poukazuje člen vedení Jakub Otava.

„Pokud by někdo přišel, někdo by musel taky odejít. Ale není to jasně daná rovnice, kádr se ještě spíš zúží. Ani na soustředění nemůžeme vzít tolik hráčů, kolik jich přípravu zahájilo," avizuje.

K vytipovaným hráčům patří Václav Kadlec. „Není to úplně jednoduchá transakce, protože se bavíme o hráči z bundesligy. Ale nepotřeboval by aklimatizaci, vrátil by se tam, odkud odcházel - pokud tedy přijde," říká Otava.

Na Kanárech s Eindhovenem a Celtikem

Vedle útočníka shání obhájce titulu ještě hráče do středové řady. Alternací na post pravého obránce by měl být právě navrátilec Jánoš. „Vycházeli jsme z jeho univerzálnosti, v Jihlavě podával docela výrazné výkony. Proto jsme si ho stáhli," vysvětluje Lavička.

Šanci dává i Podanému. „Vrátil se s titulem mistra Indie a s velmi dobrým kreditem. Je to univerzál na levou stranu, do zálohy i do obrany," podotýká kouč.

Sparta již v sobotu vyrazí na první soustředění na Kanárské ostrovy, kde se utká s Eindhovenem a Celtikem Glasgow. Herní soustředění pak absolvuje začátkem února v Turecku.

Reklama

Související témata: