Hlavní obsah

Baník zahájil přípravu i s Kolumbijcem Zapatou

Ostrava

Fotbalisté Ostravy v pondělí zahájili přípravu i s kolumbijským útočníkem Víctorem Zapatou. Dvacetiletý hráč, jenž prošel akademií Tottenhamu, by se po chorvatském záložníkovi Mateji Sivričovi měl stát druhou zimní posilou pátého celku podzimní části nejvyšší soutěže.

Foto: fcb.cz

Kolumbijský útočník Víctor Zapata se opět uchází o místo v sestavě Baníku.

Článek

Zapata se na Bazalech neobjevil poprvé. Baník ho testoval už v letní přípravě, ale po zkoušce o něj ztratil zájem. "Již tenkrát nás zaujal svými silovými a střeleckými dispozicemi, nicméně tehdejší realizační tým se jej nakonec rozhodl neangažovat. Oproti tomu nový realizační tým vidí v tomto hráči velký potenciál, překážkou nebude ani jazyková bariéra," uvedl jeden z klubových manažerů David Balda pro oficiální web s tím, že Zapata v nejbližších dnech podepíše kontrakt do 30. června 2019.

Kolumbijský talent byl uvolněn z akademie Tottenhamu v létě 2013 a zatím marně shání stálé angažmá. Nedávno neuspěl na testech v Portsmouthu (4. liga) či Scunthorpe (3. liga).

Nový kouč Petr Frňka na úvodním srazu už musel oželet dvě podzimní opory. Slovenský záložník Ján Greguš v prosinci přestoupil do Jablonce a stoper Jan Baránek posílil Plzeň.

Scházel také nemocný stoper Michal Frydrych a estonský záložník Joel Lindpere, kterému klub povolil pozdější nástup do přípravy kvůli svatbě. Celkem měl Frňka na prvním tréninku 23 hráčů včetně tří gólmanů. "Už když jsem přicházel, jsem věděl, že Baránek a Greguš odejdou. Za Baránka alternativy máme, post středního záložníka musíme řešit," řekl Frňka novinářům.

Klub chtěl za Greguše jabloneckého Luboše Loučku, který ale nabídku Ostravy odmítl. Hledání defenzivního záložníka tak pokračuje. "Samozřejmě se nezříkám toho, kdyby ještě někdo přišel. Ale chci pracovat i s našimi mladými hráči, kteří jsou v kádru, mají kvalitu a perspektivu," řekl Frňka.

Reklama

Související témata: