Hlavní obsah

Před odjezdem za přípravou slíbil kouč Beránek slávistickým fanouškům vzestup tabulkou

Praha

Žádné testy, žádný zahřívací trénink na úvod přicházejícího roku. Fotbalisté Slavie zahájili přípravu už v předvánočním čase, takže vyrazili rovnou na kondiční soustředění. „Něco už jsme rozjeli v prosinci, takže týden navíc by nám měl pomoci, abychom se posunuli dál,“ pravil trenér Miroslav Beránek ještě předtím, než červenobílý autokar s jeho svěřenci nabral směr do slovenské Korni, kde se Pražané budou po dvanáct dnů chystat na ligové jaro.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Miroslav Beránek (vlevo) společně s Josefem Pešicem, který v minulosti Pražany rovněž vedl.

Článek

Místo zimního soustředění vybíral slávistický kouč pečlivě, nakonec se rozhodl pro sportovní areál v Korni nedaleko slovenské Čadce. „Je tam fotbalová hala s umělým trávníkem, který patří k největším ve střední Evropě," vysvětloval trenér Beránek volbu.

Odchod Dobrotky trenéra mrzí

„Mně osobně umělá tráva nevadí. Když jsem ještě hrával, bylo to daleko horší, neboť zimní přípravu jsme absolvovali na zmrzlé škváře," přidával kouč, který má s tréninky a zápasy na umělém povrchu přebohaté zkušenosti z dob svého angažmá v kazašské Astaně.

„Potřebovali jsme hřiště a stabilní klimatické podmínky k tomu, abychom nemuseli v přípravě improvizovat a naopak se mohli všemu, co je v této fázi přípravy třeba," připomínal i další možnosti, které vybraný areál nabízí.

Na Slovensko odcestoval kompletní podzimní kádr, v němž chybí jen obránce Martin Dobrotka.

„Chtěli jsme ho ve Slavii udržet, protože je to univerzální fotbalista schopný nastupovat na různých místech sestavy. Jenže mu končila smlouva a rozhodl se pro angažmá v bratislavském Slovanu," netajil slávistický trenér, že ho Dobrotkův odchod mrzí.

Srbský mladík trénuje, Maďar možná přijde

Do mužstva se po podzimních problémech se zraněním vrátil naopak brankář Berkovec a spolu s ním i uzdravený Mičola, z hostování ve Viktorii Žižkov, resp. Sokolově se vrátili Bazal a Červenka, přípravu se Slavií absolvuje srbský mladík Zoran Mihajlovič.

„Je ještě hodně mladý, ročník šestadevadesát. V budoucnu by ale do naší sestavy mohl zapadnout, protože jde o krajního záložníka ovládajícího balón oběma nohama," přiblížil Beránek novou akvizici a prozradil, že Slavia jedná i o transferu Maďara Tamáse.

„Absolvoval s námi už prosincový týden přípravy, ale uvidíme, jak jednání dopadnou," zůstal zdrženlivý Beránek.

Po návratu ze Slovenska se bude Slavia připravovat v Praze, kde na umělé trávě v Edenu sehraje i přátelské dvojzápasy s Trenčínem a Varnsdorfem (21.1.), Žilinou a Pískem (24.1.) a Vlašimí (28. ledna). Poslední lednový den pak vyrazí na herní soustředění do Turecka, kde má naplánováno dalších pět zápasů.

„Na jaře chceme v tabulce výš. Tři týmy ostatním utekly, za nimi následuje Mladá Boleslav, ale pak už je tabulka vyrovnaná," slibuje Beránek, že Slavia figurující v tabulce na osmé příčce bude na jaře stoupat výš.

Reklama

Související témata: