Hlavní obsah

Mladá Boleslav začala přípravu i s navrátilci ze zahraničí

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi dnes zahájili zimní přípravu fyzickými testy na FTVS. Do kádru se vracejí Jan Šeda s Janem Štohanzlem, kteří za sebou mají angažmá v indické superlize, a také navrátilec z Kazachstánu Ondřej Kúdela. Nechyběla ani posila z Plzně pro levou stranu Matěj Končal. Naopak odejít by mohl stoper Michal Smejkal, který odjel na testy do Kazachstánu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský trenér Karel Jarolím.

Článek

Z podzimního kádru již odešel na hostování do Baníku Ostrava Matej Sivrič a Pavel Šultes má svolení hledat si nové angažmá. Jedná se i o možných hostováních pro Miljana Vukadinoviče či Milana Lalkoviče.

Klub během ledna otestuje tři zahraniční hráče. Jedná se o slovenského záložníka s řeckými kořeny Mariuse Charizopulose ze Zlatých Moravců, estonského reprezentanta Igora Subbotina z Levadie Tallinn a Senegalce Gastona Mendyho, který posledních sedm let působil v rumunských klubech.

Boleslav vstoupí do jarní části ze čtvrtého místa v tabulce, které bude chtít minimálně udržet. Cílem klubu je postoupit do bojů o Evropskou ligu. "Sportovním cílem pro rok 2015 je opět účast v letních předkolech Evropské ligy, kam vedou dvě cesty. Jedna je skončit do čtvrtého místa v lize, druhá pak úspěch v českém poháru. Považuji je obě za stejně důležité, žádnou z nich za prioritní," řekl prezident klubu Josef Dufek.

Svěřenci trenéra Karla Jarolíma se budou chystat nejprve v domácím prostředí, kde budou hostit i jednu skupinu Tipsport ligy za účasti Hradce Králové, Pardubic a Varnsdorfu. Na konci ledna pak Mladá Boleslav odjede na soustředění do Portugalska, kde se zúčastní spolu s Jabloncem Atlantic Cupu. Utká se s předními dánskými kluby Bröndby Kodaň a Midtjyllandem. Generálkou na ligu bude duel s Táborskem.

Reklama

Související témata: