Hlavní obsah

Příbram jde do přípravy bez Tarczala, Danoského a Hajrapetjana

Hned několik změn v širším kádru udělala fotbalová Příbram před pondělním startem zimní přípravy. Do ní už nenastoupili Daniel Tarczal, Zoran Danoski a Levon Hajrapetjan, kteří si hledají jiné angažmá. Naopak na zkoušce jsou v klubu Petr Hronek z Vlašimi, Ivo Polanský z Kladna, Michal Macháček z Kolína, David Šraga z Ústí nad Labem. Do přípravy měl nastoupit i zkušený brankář Michal Daněk, který ale nakonec zamířil na testy do Slovácka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Taneček fotbalistů Příbrami při standartní situaci.

Článek

"Do týmu přišli mladí nadějní kluci. Finanční situace nám nedovoluje nakupovat hvězdy, ale i tak jde o kluky, kteří by mohli náš kádr zkvalitnit," řekl generální ředitel klubu Petr Větrovský.

Oproti podzimu v Příbrami již nejsou Martin Husár a Lukáš Stratil, kterým skončilo hostování. Vedení se naopak podle všeho povede udržet na hostování ze Sparty opory Martina Zemana a Simona Deliho a z Mladé Boleslavi nejlepšího střelce týmu Jakuba Řezníčka.

K Řezníčkovi a Dominiku Krautovi chce přivést ještě jednoho kvalitního útočníka. "Co se týká dalších posil do týmu, tak každý ve fotbale sní o dobrém útočníkovi. My máme Řezníčka, ale chtěli bychom k němu ještě jednoho," řekl prezident klubu Jaroslav Starka. "V týmu je několik nových fotbalistů, kteří musí hlavně trenérovi ukázat, že v nich něco je," dodal.

Trenér Pavel Tobiáš dá v přípravě také šanci několika odchovancům, především Filipu Řezáčovi, Petru Rysovi a Jakubu Šindelářovi. "Jsem rád, že už je po pauze a že se opět trénuje. Hráči si odpočinuli a musíme se nachystat na ligu. Trénovat nyní budeme v Příbrami. Tréninky budou třífázové, dopoledne budeme na hřišti, odpoledne na hřišti nebo v terénu a poté v posilovně," popsal Tobiáš úvodní program.

Vrcholem přípravy bude soustředění v Turecku. "Nabídne nám kvalitní klimatické podmínky a hráči se budou moci soustředit jen na svůj výkon. Také odehrajeme kvalitní utkání se zahraničními soupeři," řekl Větrovský. Generálkou na ligu bude zápas s Libercem.

Reklama

Související témata: