Hlavní obsah

Bohemians 1905 začali přípravu bez Brabce, testují Slováka Vajdu

Praha

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 zahájili přípravu na jarní část sezóny bez zkušeného stopera Ericha Brabce, který po podzimu v Ďolíčku neprodloužil smlouvu. Třináctý celek první ligy testuje slovenského obránce Patrika Vajdu z Banské Bystrice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zkušený obránce Erich Brabec (čtvrtý zleva) skončil v Bohemians 1905.

Článek

Brabec přišel do Bohemians loni v lednu a pomohl k záchraně. V tomto ročníku zasáhl do 12 zápasů nejvyšší soutěže a vstřelil jeden gól. Hráčskou kariéru sedmatřicetiletý zadák ještě neukončil a čeká na případnou další nabídku.

Vajda je odchovanec Banské Bystrice, za niž na podzim odehrál 18 utkání a dal čtyři branky. Pětadvacetiletý hráč může nastoupit ve středu i na krajích obrany. Z podzimního kádru klokanů vedle Brabce nezahájil přípravu už jenom Američan Christian Ibeagha, jenž se neprosadil v A-týmu a zřejmě zamíří na hostování do druhé dánské ligy.

První přípravný duel sehrají Bohemians v sobotu proti Ústí nad Labem, dále se v roli obhájce zúčastní tradiční Tipsport ligy ve skupině s Kolínem, Táborskem a Mostem. Svěřenci Romana Pivarníka na přelomu ledna a února zamíří na soustředění do Turecka, kde se utkají například s Rapidem Vídeň.

Reklama