Hlavní obsah

Dukla přišla o dva legionáře naráz. Střelec Beaguel se zranil, Néstor musel na operaci

Nehorázná smůla. Alespoň legionáři v barvách Dukly by o ní mohli vyprávět. Španělský obránce Néstor si v předposledním podzimním ligovém kole v Teplicích opět přetrhal vazy v koleni, musel na operaci a na jaře se na hřiště nevrátí, francouzský útočník Beauguel si pro změnu přetrhl vaz v kotníku. V exhibičním mači proti amatérům z Jaroslavi hrajícím třetí třídu Holicka, kteří si s ligovým celkem z Julisky zahráli v rámci projektu Kopeme za fotbal. „Budeme rádi, když Beauguel stihne začátek jarní ligy,“ přiznával trenér Luboš Kozel, že zmiňovaná zranění mu komplikují představy i plány.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Francouzský útočník ve službách Dukly Jean Beauguel se po skončení podzimu v exhibici zranil.

Článek

I proto se na Julisce poohlížejí po akvizicích, jimiž by kádr doplnili. „Ale žádné razantní změny se konat nebudou. Vždyť v létě deset hráčů odešlo a deset jiných přišlo, takže teď uvažujme jen o dvou posilách. Potřebovali bychom zkušeného stopera a k němu ještě útočníka," nechal se slyšet trenér Dukly Luboš Kozel, který svým svěřencům ordinuje tréninkové dávky na umělé trávě mezi paneláky na pražském Jižním Městě.

Přijde další posila z CSKA Moskva?

V kuloárech se mluví o hostování sparťanského stopera Ondřeje Švejdíka, jenž už na Julisce hrával, v jednání je údajně i příchod mladého útočníka z CSKA Moskva, odkud je mimochodem i obránce Karavajev.

„Rokování stále probíhají, takže se o konkrétních jménech nedá mluvit," odmítl kouč Dukly tyto informace komentovat.

„V létě došlo v našem kádru k velké obměně, mužstvo je mladší, živější a pohyblivější, i když jeho výkonnost není ještě tak vyrovnaná, jak bych si představoval. V jednom utkání jsme schopni zahrát dobře a hned v dalším vysoko prohrát. Cením si ale charakteru, který v sobě hráči mají, protože jsou schopni se po propadáku oklepat a zase vítězit," glosoval Luboš Kozel rozkolísanou formu svých svěřenců během podzimu.

Hlavně mít klid, přeje si Kozel

„Liga je ale vyrovnaná, takže kromě prvních čtyř celků si všichni přejí, aby neměli problémy se záchranou. Vždyť od páté po patnáctou příčku je to o sedmi bodech, což není zase až tak moc. Pro nás bude proto hodně důležité vstoupit dobře do jara. Hned první čtyři kola hodně napoví, neboť nás nejprve čeká Brno a Liberec, tedy soupeři do záchrany hodně namočení, a poté hrajeme se Spartou a Plzní. Když tato utkání zvládneme, nebudeme mít daleko k pátému, šestému místu, na němž jsme figurovali v sezónách předchozích."

Během celého ledna budou fotbalisté Dukly pendlovat po Praze, neboť přípravu na Julisce střídají tréninky na umělé trávě na Jižním Městě a příprava v hale ve Zbuzanech.

„Dá se to vydržet, jsme na přesuny zvyklí. Nejsme jako Sparta či jiné kluby, které mají k přípravě nesrovnatelně lepší podmínky než my," bere trenér Kozel pendlování po hlavním městě s nadhledem.

Až Kypr napoví víc

Do domácí přípravy zapadá i start na tradičním zimním Tipsport Cupu, který se bude tentokrát odehrávat na vyšehradské trávě.

„Nezáleží na tom, jak dopadneme, pro mě budou důležité tři zápasy, jež sehrajeme na nové, kvalitní umělce, jež je nejlepší v Praze," připomíná Kozel. Až soustředění na Kypru, kam jeho Dukla odlétá 3. února, mu řekne víc.

„Generálkou na ligu pro nás bude zápas se Žalgirisem Vilnius, před tím se střetneme s týmem Čukarički Bělehrad, o třetím soupeři se jedná. Každopádně by to měly být stejně jako v minulosti kvalitní duely, které nám před startem ligy pomohou," věří trenér Dukly.

Reklama