Hlavní obsah

Klokani obhajují triumf v zimní lize, prioritou je záchrana

Praha

Středeční předehrávkou Most - Kolín odstartuje již 18. ročník zimní fotbalové Tipsport ligy. Loňský triumf obhajuje tradiční účastník Bohemians Praha 1905. „Prioritou je jarní záchrana v Synot lize. Prvenství v zimním turnaji však ještě nikdo neobhájil, tak se o to chceme pokusit,“ avizuje Ladislav Valášek, ředitel vršovického klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Bohemians Praha 1905 a trenér Roman Pivarník oslavují vítězství po utkání 8. kola Synot ligy proti Slavii.

Článek

Klokany čeká zimní obhajoba. Do turnaje vstoupí již bez zkušeného stopera Ericha Brabce, který v zimě v Ďolíčku skončil.

„Erich u nás splnil svou roli, loni na jaře přispěl k záchraně v lize. Také vzhledem k jeho věku jsme se dohodli, že v Bohemce pokračovat nebude. Končit však nechce a věřím, že své zkušenosti uplatní ještě někde jinde," říká Ladislav Valášek, ředitel Bohemians Praha 1905.

Klokani mají vážný problém. Sezónu by měli dohrát v Ďolíčku, původně jim však majitel stadiónu společnost Bohemians Real dala k 31. prosinci výpověď z nájemní smlouvy.

„Nejsme majiteli stadiónu, takže jsme trochu v kleštích. Proti minulosti však teď je vůle to vyřešit. Věřím, že se situace ohledně Ďolíčku vyjasní ve prospěch fotbalu," doufá Valášek.

Vykopat si mohou až 177 tisíc

Zimního turnaje se účastní šestnáct týmů. Dvě skupiny hostí pražský Vyšehrad, třetí Mladá Boleslav a čtvrtou Olomouc. Fotbalisté se mohou těšit na kvalitní umělé trávníky, povrch na Vyšehradě i v Mladé Boleslavi splňuje nároky FIFA.

Podle bookmakerů je největším favoritem Tipsport ligy právě Mladá Boleslav, na jejíž celkový triumf vypsali kurs 3,5:1. Za ní figurují Dukla a Olomouc (shodně 6:1).

Z každé skupiny postupuje vítěz do závěrečného Final Four, které proběhne 24. a 25. ledna v Brozanech nad Ohří.

Sázková kancelář odmění prémií 5000 korun každý bod získaný v základní skupině a 22 tisíci každý bod ve Final Four. Celkový vítěz si tedy může vydělat až 177 tisíc korun. Celkem majitel turnaje vyplatí 624 tisíc korun.

Složení skupin Tipsport ligy 2015:
Skupina A (Vyšehrad):
Bohemians Praha 1905,
Kolín,
Táborsko,
Most.
Skupina B (Vyšehrad):
Dukla Praha,
České Budějovice,
Viktoria Žižkov,
Vlašim.
Skupina C (Mladá Boleslav):
Mladá Boleslav,
Hradec Králové,
Pardubice,
Varnsdorf.
Skupina D (Olomouc):
Baník Ostrava,
Zbrojovka Brno,
Sigma Olomouc,
Zlín.

Reklama