Hlavní obsah

Švancara v létě ukončí kariéru, jaro dohraje v Rakousku

Praha

Fotbalový útočník Petr Švancara se v sedmatřiceti letech chystá na konec kariéry. Po odchodu z Příbrami odehraje jarní část sezóny ve čtvrté rakouské lize v dresu Waidhofenu, který příchod bývalého juniorského reprezentanta potvrdil na svém webu. V létě brněnský patriot svou kariéru definitivně uzavře rozlučkovým zápasem za účasti řady sportovních hvězd.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Petr Švancara ukončí v létě kariéru.

Článek

Benefice se má konat v Brně 27. června a mohli by se na ní objevit hokejisté Jakub Voráček, aktuální lídr kanadského bodování NHL, brankář Winnipegu Ondřej Pavelec, útočník Caroliny Jiří Tlustý a z fotbalistů například Jiří Štajner, Pavel Horváth, Milan Pacanda, Milan Baroš či Marek Jankulovski.

Brněnský odchovanec Švancara patří k nejdražším hráčům v historii české ligy - v roce 2000 za něj Slavia zaplatila 20 miliónů korun. V klubu se příliš neprosadil. Následně prošel Opavou, Interem Bratislava, Žižkovem, Slováckem, opět Brnem a nakonec Příbramí, kde i kvůli zranění příliš nehrál a podzim už dohrával v ČFL za Králův Dvůr. V první lize má bilanci 309 utkání a 59 branek.

Reklama

Související témata: