Hlavní obsah

Kolumbijce Zapatu vychoval Tottenham, s Baníkem si troufá do Evropy

Bazaly se mohou těšit na dalšího exotického fotbalistu. Od dvanácti let působil ve vyhlášené akademii londýnského klubu Tottenham Hotspur, po angažmá u Kohoutů působil také v juniorských týmech Blackburnu a Sunderlandu. Nyní dvacetiletý kolumbijský útočník Victor Zapata na druhý pokus zakotvil v Baníku Ostrava, s nímž podepsal smlouvu do 30. června 2019.

Foto: fcb.cz

Kolumbijec Victor Zapata je zajímavou posilou Baníku.

Článek
Fotogalerie

Základní fotbalové lekce bral v Tottenhamu. A teď se bude snažit zkušenosti získané ve slavném anglickém klubu uplatnit v Ostravě.

„Byla to skvělá zkušenost. Tottenham mi pomohl stát se hráčem, jakým jsem dnes. Hodně jsem se tam naučil. Dokonce jsem i několikrát trénoval s prvním týmem, ale prosadit se v něm je nesmírně těžké, neboť konkurence je opravdu veliká. Každopádně stále sním o tom, že si jednoho dne Premier League zahraju," říká Victor Zapata v rozhovoru pro klubové stránky Baníku.

Kolumbijský forvard má štěstí, že na Bazalech našel zdatného patrona. „Milan Baroš je skvělý útočník. Pro mě je vzorem a příkladem, čeho chci v kariéře dosáhnout. Hrál za Liverpool, vyhrál Ligu mistrů, zkrátka dosáhl mnoha báječných úspěchů. Je skvělé, že s ním působím v jednom týmu. Od něj se můžu hodně naučit," těší se na spolupráci s idolem ostravských fanoušků.

Zázračné dítě pálí pravou i levou

Mladý Kolumbijec má také britské občanství. V akademii Tottenhamu si vysloužil přezdívku „Zázračné dítě". Do Synot ligy přichází s pověstí dravého útočníka, jehož předností je střelba oběma nohama a výborná míčová technika.

Zapata už v Ostravě absolvoval část loňské letní přípravy. Hned Baník zaujal, angažovat ho se však rozhodl až nový realizační tým v čele s trenérem Frňkou.

„Vím, že Baník je klub s bohatou a úspěšnou historií. V minulosti vždy dával šanci mladým hráčům, které pak nastartoval k perfektní kariéře. Jako například Milana Baroše, Marka Jankulovského nebo Tomáše Galáska," těší se mladík na první angažmá mimo Anglii.

A rozhodně si troufá. „Můžeme těžit z dobrého postavení v ligové tabulce. Rád bych si s Baníkem zahrál evropské poháry, takže cíl je jasný, dostat se na pozice zaručující kvalifikaci o Evropskou ligu. A co se týče mě, chci se tady rozvíjet a zlepšovat. Budoucnost potom ukáže, co dál," plánuje Zapata.

Reklama

Související témata: