Hlavní obsah

Sparta - Celtic Glasgow 3:2Sparta se na Kanárech rehabilitovala, získala skalp skotského mistra

Maspalomas

Fotbalisté Sparty obsadili v přípravném turnaji v Maspalomas na Kanárských ostrovech druhé místo. Po nedělní porážce 2:5 s Eindhovenem v úterý porazili skotského mistra Celtik Glasgow 3:2. Branky českého šampióna vstřelili Matějovský, Krejčí a z penalty Dočkal. Vítězem turnaje se s předstihem stal Eindhoven, který porazil Celtik (1:0) i Spartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Matějovský (vpředu) zahájil obrat skóre.

Článek

Kouč Lavička udělal po úvodní výrazné porážce pár změn v základní sestavě. Šetřil lehce zraněného Costu a na levý kraj obrany od začátku poslal navrátilce Podaného. Volno dostal kanonýr Lafata a na hrotu se představil Konaté. Na kraji zálohy se objevil Přikryl a Dočkal se stáhl do středu.

Sparta se utkala s úřadujícím skotským mistrem vůbec poprvé v bohaté historii obou klubů. Celtic začal zhurta, Griffiths hned v 1. minutě z úhlu prostřelil Štěcha... Letenští postupem času získali územní převahu a výsledkem byla parádní trefa Matějovského, který polského brankáře Zalusku překonal z dobrých 25 metrů. Pražané brzy otočili skóre úplně, Dočkal vysunul lobem za obranu Krejčího a ten sólový nájezd na gólmana jistě proměnil. Těsně před přestávkou ještě Dočkal proměnil penaltu za ruku ve vápně.

Ve druhém poločase oba trenéři vystřídali několik hráčů. V 70. minutě Kadeřábek trefil z přímého kopu břevno, vzápětí Thomson snížil a dostal Skoty zase do hry. Sparta už si ovšem výhru a tím i druhé místo v turnaji pohlídala.

„Měli jsme možnost sehrát dva zápasy proti kvalitním evropským týmům. Z pohledu, že jsme si mohli vyzkoušet hrát proti takovým soupeřům, hodnotím turnaj pozitivně. Negativem dvou zápasů je jednoznačně množství inkasovaných branek. Musíme na defenzivě zapracovat, abychom byli úspěšní. Jsem rád, že jsme dali v obou zápasech šanci téměř všem hráčům, kteří mohli nastoupit. Pro mladší to jsou velké zkušenosti," zhodnotil turnaj na klubovém webu trenér Vítězslav Lavička.

Fotbalový turnaj v Maspalomas:
Sparta Praha - Celtic Glasgow 3:2 (3:1)
Branky: 24. Matějovský, 30. Krejčí, 44. z penalty Dočkal - 1. Griffiths, 70. Thomson.
Sparta: Štěch - Kadeřábek, Holek (46. Švejdík), Brabec, Podaný - Matějovský (44. Vacek), Mareček, Dočkal (63. Schick) - Přikryl (84. Miskovič), Krejčí (46. Picault) - Konaté (79. Jánoš). Trenér Lavička.

Reklama

Související témata: