Hlavní obsah

Kmenový sparťan Jirásek má nakročeno do Baníku

Potenciálně třetí zimní posilu může získat fotbalový Baník Ostrava. Jak avizují klubové stránky, po příchodech Mateje Sivriće a Victora Zapaty do Ostravy míří také dvaadvacetiletý záložník Milan Jirásek. Odchovanec a zároveň kmenový hráč pražské Sparty působil naposled v Teplicích. Výrazný mládežnický talent v roce 2008 jako šestnáctiletý přestoupil do Interu Milán. Na Bazalech se ve středu připojí do přípravy a o formě jeho působení se bude jednat.

Foto: Martin Kovařík

Záložník Milan Jirásek během hostování v Teplicích.

Článek

Milan Jirásek věří, že se může stát jednou z opor Baníku. Pravidelnými ligovými starty by se mohl poprat i o nominaci na letošní EURO jedenadvacetiletých.

Výborně technicky vybavený záložník, jehož velkou předností je nebezpečná levačka, v Itálii nasbíral obrovské zkušenosti. Kromě působení v dorostenecké a juniorské kategorii Interu měl možnost trénovat také s hráči prvního mužstva, světovými hvězdami jako jsou Sneijder, Ibrahimović či Eto´o. Po třech letech, tedy v létě 2011, se vrátil do Sparty, do jejíhož áčka se však dostal až v ročníku 2012/2013, kdy nastoupil do dvou utkání.

Většího vytížení se dočkal na hostování ve slovenské Senici, kde odehrál celkem 41 zápasů a vstřelil 3 góly. Díky působení v Senici se Jirásek prosadil také do národního týmu do 21 let, za který odehrál čtyři utkání. Loni v létě se přesunul na hostování do Teplic, kde zasáhl do pěti ligových duelů.

Reklama

Související témata: