Hlavní obsah

Pivarník si oddechl, Rada do Boleslavi neodchází

Praha

Znovu budou mít na jaře starosti se záchranou a navrch jim hrozilo, že přijdou o jednu z výrazných opor. Klokani však záložníka Jakuba Radu udrželi, přestože za něj Mladá Boleslav údajně nabízela pět miliónů korun a pár hráčů navrch. „Mám radost, že Jakub zůstává. Sportovní stránka v tomto případě dostala přednost před finanční,“ oddechl si Roman Pivarník, trenér fotbalistů Bohemians Praha 1905.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Klokan Jakub Rada během utkání Tipsport ligy s Kolínem.

Článek
Fotogalerie

Odchovanec Sparty se v Ďolíčku rychle vypracoval mezi klíčové hráče. Pro jaro se mu teď rýsovala příjemná perspektiva. Místo toho, aby s Bohemkou bojoval o záchranu, mohl si zakopat o pohárovou Evropu v Mladé Boleslavi, odkud do Sydney odchází zkušený senegalský defenzivní záložník Mickael Tavares.

Klokani však řekli ne. „Vedení znalo moje stanovisko a myslím, že to i chápalo. Na druhou stranu mi Bohemka dala šanci v ligovém fotbale a za to, kam jsem se vypracoval, vděčím jí. Není na místě, abych tady dělal nějaký bordel nebo se choval nepřístupně," ujistil Jakub Rada po zápase zimní Tipsport ligy s Kolínem (8:2).

Středočeši nabízeli jako náhradu Šislera

Fanoušci klubu ho zvolili hráčem podzimu, trenér by o něj nerad přišel. „Boleslav nám nabízela pracanta a bojovníka Jana Šislera. Jenže Rada má nadstavbu v ofenzivě, o tu jsme nechtěli přijít. Takových hráčů v lize moc není," poukázal kouč Pivarník.

Rada se musí s rozhodnutím klubu vyrovnat. „Zklamání je silné slovo. Lákalo mě to, ale setrvání v Bohemce není žádná tragédie, naopak. Měl jsem zájem jít do Boleslavi, ale nemám problém s tím, že zůstávám," zopakoval Rada.

Cicmana čeká další test

V Ďolíčku si zvyká zkušený Marek Jarolím, posila z Liberce. Klokani testují také dalšího záložníka Pavola Cicmana, jehož Pivarník vedl před sedmi lety v Prešově.

„Jarolím pro nás bude dobrou variantou. Cicman se zlepšil od doby, kdy jsem ho měl. Dozrál jako fotbalista, má roky a zkušenosti z Polska. V sobotu bude mít další test a pak se rozhodneme, co dál," avizuje trenér před utkáním s Táborskem.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články