Hlavní obsah

Debakl nejdřív uštědřila, sama pak facku dostala. Dukla je rychle zpátky na zemi

Výsledky nejsou na startu zimní přípravy až tak podstatné, přesto některé zaujmou. Jako v případě fotbalistů Dukly. Do Tipsport ligy vstoupili impozantním vítězstvím 6:0 nad Českými Budějovicemi, o pár dnů později ovšem na Vyšehradě schytali lepanec v podobě porážky 0:3 od druholigové Vlašimi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Dukly Praha Limam Seidi během utkání s Vlašimí.

Článek
Fotogalerie

Nasadili na vyšehradskou umělku hodně kombinovanou sestavu a druholigový soupeř toho dokázal ve druhém poločase využít. Porážka o tři góly i tak překvapila.

„Soupeř nás po minulém utkání vrátil na zem. Říkal jsem hráčům, že to nebude jednoduché a že tak, jak nám to padalo do brány proti Budějovicím, se nebude opakovat každý zápas," poukázal trenér Luboš Kozel, že došlo na jeho slova.

Druholigový celek už na Strahově trápil Spartu, Petrželův tým pak využil chyb Dukly.

„Vlašim byla poctivá, organizovaná a my jsme si s tím nedokázali poradit. Musím říct, že jejich vítězství je zasloužené. My jsme za celý zápas snad jednou trefili branku a s tím se vyhrávat nedá. Navíc jsme byli nedůslední v defenzivě a soupeř nás za to ztrestal," uznal kouč.

Z porážky v přípravě však pochopitelně tragédii nedělá. „Utkání s Vlašimí nás vrátí zpět na zem a teď se ukáže, kdo se s tím umí vyrovnat a kdo ne. Pro nás to bude námět do další práce," podotkl Kozel.

Útočník z Martiniku nastoupí i proti Žilině

Jeho Dukla se v sobotu utká s Žilinou, hrát se bude od 11:00 v Berouně. To dává trenérům další možnost k otestování útočníka Seidiho z francouzského Martiniku. Hráč, který prošel akademií AC Milán, proti Vlašimi nastoupil na druhý poločas.

„Je tady do neděle. Přiletěl v úterý, ve středu v den zápasu v kabině viděl spoluhráče poprvé, takže i pro něj to není jednoduché. Na nějaké soudy je ještě brzo, vyhodnotíme si to až po sobotním zápase, kde určitě ještě prostor dostane," poznamenal Kozel.

Reklama