Hlavní obsah

Senegalec Mendy a Estonec Subbotin posílili Mladou Boleslav

Mladá Boleslav

Senegalský obránce Mendy a estonský útočník Subbotin jsou nováčky v kádru fotbalistů Mladé Boleslavi. Oba podepsali smlouvy na dva a půl roku. Naopak záložník Mehanovič odešel na dvoutýdenní test do Baníku Ostrava.

Foto: fkmb.cz

Senegalský obránce Gaston Xavier Mendy posílil Mladou Boleslav.

Článek
Fotogalerie

Středočeši zalovili v zahraničí a získali hned dva cizince.

„Mendy je velice zkušený hráč, který pravidelně hrál za kvalitní rumunské týmy v nejvyšší soutěži. Je to rychlostní typ na levý kraj obrany a bude osvěžením nejen našeho týmu, ale i celé Synot ligy," avizuje sportovní manažer David Jarolím.

„Subbotin je vysoký, pracovitý a gólový útočník s mezinárodními zkušenostmi z tallinnského klubu a především estonské reprezentace, který chce na svém dalším růstu makat. Oba hráči, Mendy i Subbotin měli zájem do Mladé Boleslavi jít, což nám dělalo radost a dlouhodoběji jsme je sledovali. Jsem proto velmi rád, že se nám podařilo oba přestupy uskutečnit," dodal David Jarolím.

Devětadvacetiletý Mendy kopal osm let v Rumunsku. Nastupoval za Farul Constanta, Kluž, Petrolul Ploješť, Rapid Bukurešť a také v portugalské lize za Estoril. V Mladé Boleslavi byl dva týdny na testech a odehrál dva zápasy Tipsport ligy.

Čtyřiadvacetiletý Subbotin si připsal čtyři starty za estonskou reprezentaci. V klubu Levadia Tallinn prošel z mládežnických družstev až do dospělého týmu, s nímž si loni v červenci v předkole Ligy mistrů dvakrát zahrál proti pražské Spartě.

Reklama

Související témata: