Hlavní obsah

Bakoš odchází z Plzně, pokusí se vystřílet záchranu Liberci

Liberec

Slovenský fotbalový útočník Marek Bakoš odchází z Viktorie Plzeň do Liberce, se severočeským klubem podepsal smlouvu na rok a půl. Oznámily to klubové stránky Slovanu, který je po podzimu na předposledním místě tabulky Synot ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Marek Bakoš střílí gól Příbrami.

Článek

Po pěti a půl letech opouští Marek Bakoš kádr Viktorie Plzeň. Jedenatřicetiletý útočník, který pochopitelně neodletěl s Koubkovým týmem na soustředění do turecké Antálie, podepsal v pondělí smlouvu na rok a půl se Slovanem Liberec.

Přímé přenosy z Turecka na stránkách Viktorie
Hned dva atraktivní duely čekají na fotbalisty Viktorie Plzeň během soustředění v turecké Antálii. Dnes od 17 h se střetnou s bundesligovým Hannoverem, v sobotu ve stejný čas pak s polskou Legií Varšava. Obě utkání mohou fanoušci sledovat na oficiálních webových stránkách Viktorie v přímém streamovaném přenosu.

"Na Marka jsme registrovali nabídky nejen z české ligy, ale i ze zahraničí. Nakonec se sám rozhodl pro Liberec, který patří historicky mezi nejlepší kluby v Česku. Marek bere toto angažmá jako velkou výzvu a chce pomoct svými góly vrátit Slovan zpět na pozice, kam patří - do bojů o evropské poháry," uvedl v tiskové zprávě hráčův agent Martin Říha.

O Bakoše se zajímal třeba Jablonec. "Marek je právě tím typem útočníka, který umí dávat důležité branky, což byl jeden z našich hlavních problémů v podzimní části soutěže. Věřím, že rychle zapadne do kolektivu a prosadí se i na hřišti. Pozitivně vnímám jeho motivaci se prosadit a ukázat, že má pořád dostatečnou kvalitu. Je v ideálním věku a pro náš klub může odvést spoustu služeb," věří Jan Nezmar, manažer Slovanu.

„Marek byl v minulých sezónách jedním ze základních stavebních kamenů sestavy Viktorie, výrazně se podílel na všech nezapomenutelných úspěších novodobé plzeňské historie. V posledním období však i vlivem zdravotních problémů nedostával tolik příležitostí, v ideálním fotbalovém věku logicky toužil po větším zápasovém vytížení. Jsme rádi, že jsme se dohodli na jeho přestupu do Liberce a pevně věříme, že v dresu Severočechů naváže na své výjimečně úspěšné angažmá ve Štruncových sadech," řekl k přestupu slovenského střelce Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

Dával důležité góly v pohárech

„Na místě je samozřejmě velké poděkování, Marek se v Plzni po celou dobu svého angažmá prezentoval jako výborný fotbalista, poctivý člověk a skvělý člen kabiny. Viktoria je mu za jeho služby a důležité branky vděčná, s Markem se budeme chtít rozloučit také oficiální cestou před našimi fanoušky.

Slovenský reprezentant přestoupil do Štruncových sadů v roce 2009, za dobu svého plzeňského angažmá si ve 124 ligových duelech připsal 44 branek. Další důležité góly si připsal také v evropských pohárech. Namátkou připomeňme jeho výkony v první kvalifikaci o Ligu mistrů, premiérovou branku Viktorie v rámci nejprestižnější klubové soutěže proti BATE Borisov nebo postupovou střelu v kvalifikaci Evropské ligy do sítě Lokerenu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články