Hlavní obsah

Černý na startu jara Slavii nepomůže, na operaci ale nemusí

Praha

Zranění už si během kariéry užil až dost. A pronásledují ho dál. Záložník Milan Černý fotbalistům Slavie v úvodu jarní části sezóny nepomůže. Na tréninku si pochroumal koleno, léčení si vynutí zhruba šestitýdenní pauzu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Milan Černý střílí gól Brnu.

Článek

Jako by neustále musel překonávat nepřízeň osudu. Zranění ho provázejí prakticky celou kariéru.

„V tréninku jsem udělal špatný pohyb. Šel jsem do souboje, chtěl jsem rychle odehrát míč druhým směrem, ale bohužel došlo ke zranění na stojné noze. Ještě jsem si to prakticky udělal sám," láteří Milan Černý na klubovém webu.

Start jarní sezóny tedy nestihne. „K úrazu došlo při rotačním násilí na koleno, Milana trápila bolest na vnitřní straně kolenního kloubu. Vyšetření na magnetické rezonanci ukázalo jeho postižení. Naštěstí to nebylo zranění na operační zákrok. V současnosti má Milan na noze ortézu na čtyři týdny, následně ho čeká rehabilitace a celkově zhruba šestitýdenní pauza," popsal klubový lékař Petr Krejčí mladší.

Jedno štěstí v neštěstí ale záložník s přezdívkou Míňa má. Nebude nutná operace, což je pro něj velká úleva. „Důležité také je, že to je druhé koleno, než které jsem měl operované v minulosti. Normálně chodím s ortézou do posilovny. Každé dopoledne trávím s týmem a po obědě mám pravidelné rehabilitace," pospal Černý svůj program na následující týdny. „Ještě tři neděle budu mít ortézu, pak bude následovat rozhýbávání a posilování nohy a hlavně postupné zatěžování."

Mičola se vrátil do tréninku s týmem

Naopak dobrou zprávou pro kouče Miroslava Beránka je návrat dalšího krajního záložníka Tomáše Mičoly. „Trápil mě výron kotníku, ale po absolvování vyšetření už je bolest minimální, a proto jsem se mohl v pondělí opět připojit k týmu," pochvaluje si Mičola.

„Chtěl bych stihnout ještě jeden nebo dva přípravné zápasy v Praze před odjezdem na herní soustředění do Turecka," plánuje záložník

Reklama

Související témata: