Hlavní obsah

Gólman Marek Čech si přetrhl achilovku, Liberci na jaře se záchranou nepomůže

Liberec

Nepříjemné zranění si přivodil brankář Marek Čech, který se od minulého týdne připravoval se Slovanem Liberec. Osmatřicetiletý gólman, jenž podzim strávil v indické Superlize v dresu Delhi Dynamos, si na pondělním tréninku u Nisy přetrhl achilovku, v úterý se podrobil operaci. Při tomto druhu zranění může být mimo hru přes půl roku.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalový brankář Marek Čech

Článek

„Marek si bohužel při brankařském tréninku utrhl achilovku. Byli jsme domluveni, že by nám pomáhal s ostatními brankáři v klubu napříč všemi kategoriemi, jeho zkušenost a kvalita jsou nezměrné," řekl Právu a Sport.cz trenér Slovanu Jiří Kotrba.

Čech se chce na podzim vrátit do Indie, kde začne druhý ročník tamní Superligy, v Liberci, s nímž v sezóně 2005/2006 získal mistrovský titul, se chtěl udržovat v kondici. Ve hře byla i možná jarní výpomoc v Synot lize, kde čeká Severočechy boj o záchranu.

Bakoše čeká premiéra v sobotu

„Určitě nemá takový věk, abychom jej v případě nutnosti nevyužili. Máme ale dva plnohodnotné gólmany Koláře a Hrošša, varianta s Markem Čechem přicházela v úvahu, až pokud by byli oba mimo hru," podotkl Kotrba, který přivítal příchod velké posily, plzeňského útočníka Marka Bakoše. V úterním duelu s Trenčínem (výhra 2:0) jej ještě do sestavy nezařadil, v sobotním utkání proti Varnsdorfu už by slovenský střelec neměl na hřišti chybět.

„Jsme moc rádi, že je tady. Je třeba složit poklonu i vedení a majiteli, nebylo jednoduché přesvědčit tak dobrého hráče, aby k nám v takové situaci šel. Ne proto, že by nešel do ambiciózního klubu, Slovan jím z pozice nejúspěšnějšího mimopražského klubu v české lize je, nýbrž z titulu, kde se teď nachází. Marek Bakoš šel z prvního místa na patnácté, to je velká dálka," podotkl Kotrba.

Liberec by rád přivedl další posily, minimálně dvě. Mělo by se jednat o hotové hráče, kteří by Slovanu v těžké chvíli pomohli. „Není to nic proti mladým stoperům, které máme, ale chtěli bychom na tuto pozici zkušeného hráče, který je dominantní, umí řídit tým, má kvalitu. Avizovali jsme už dřív zájem o Radka Kováče, jenže v tuto chvíli se to jeví nereálně. Stejně tak u plzeňského Romana Hubníka, o kterého hodně stojíme. Dalším jménem na tuto pozici je Martin Jiránek, který je ale vázán v ruském Tomsku. Uvidíme, nakonec možná přijdou jiná jména," uzavřel Kotrba.

Reklama

Související témata: