Hlavní obsah

Zázračný žolík dočaroval, Bednář je na odchodu ze Sparty

Praha

Fanoušci fotbalové Sparty přicházejí o jednoho ze svých oblíbených hráčů. Útočníka Romana Bednáře zbožňovali především předloni na podzim, kdy na Letné fungoval jako zázračný žolík, který coby náhradník střílí góly a otáčí zápasy. Do základní sestavy se ale nikdy neprosadil a s menším herním vytíženým přestal čarovat. Od Sparty má svolení hledat si nové angažmá, Bednář teď má nakročeno do Příbrami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Roman Bednář si zřejmě další šanci ve Spartě už nevymodlí.

Článek
Fotogalerie

Když se zvedl z lavičky a vtrhl na trávník, atmosféra na hřišti i v hledišti se okamžitě změnila. Během podzimu se v minulé mistrovské sezóně trefil v lize šestkrát, přitom byl až na výjimky stále jen náhradníkem. Přes kanonýra Davida Lafatu se ovšem Roman Bednář neprosadil. Na jaře už vstřelil jediný gól v předposledním kole v Mladé Boleslavi. A teď na podzim umlkl úplně.

Není proto velkým překvapením, že na Letné končí. Tím spíše, když s áčkem nezamířil na soustředění na Kanárské ostrovy a trénuje s juniorkou.

„Těsně před odletem na naše první soustředění jsme rozhodli, že si Roman může hledat nové angažmá," potvrdil po středečním duelu s Žilinou trenér Vítězslav Lavička.

Postupně ztrácel platnost pro tým

„Svého času odváděl jako střídající hráč Spartě výborné služby. Dával góly a měl velkou platnost. S menším herním vytížením ji ovšem ztrácel," říká kouč.

Bednář měl údajně na startu zimní přípravy velmi slabé fyzické testy. „Z jeho strany nebyly podařené. Ne že by to rozhodlo, jen to zapadlo do mozaiky," potvrzuje Lavička.

Jedenatřicetiletý útočník se zkušenostmi ze Skotska, Anglie a Turecka má na Letné smlouvu až do roku 2016, na jaře bude nejspíš někde hostovat.

Nejvážnějším zájemcem je Příbram. Sparta jí v zimě sebrala svého kmenového hráče Deliho, jehož prodala do Slavie. Teď by Středočechy v podobě Bednáře odškodnila...

Reklama

Související témata: