Hlavní obsah

Sparta - Žilina 1:1Shalu o zápisné obrali, odvetu za ukradenou Ligu mistrů ale sparťané nezvládli

Praha
Aktualizováno

Na aktuálně vedoucí tým slovenské ligy prostě nemají štěstí. V létě 2010 vyfoukla Žilina fotbalistům Sparty v play off Ligu mistrů, když jí byli za poslední roky nejblíže. Ani částečná odveta se v přípravném duelu na Strahově nekonala, Letenští s Žilinou jen remizovali 1:1. S kapitánskou páskou vyběhl na hřiště Albánec Herolind Shala, za což posila z norské ligy zaplatí zápisné 5 tisíc korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová posila Sparty Praha Helorind Shala (nahoře) během přípravného utkání se Žilinou.

Článek
Fotogalerie

První poločas patřil Spartě, skórovat ovšem dokázal jen Dočkal. Těsně před přestávkou soupeř vyrovnal a ve druhém poločase musel remízu několikrát uhájit brankář Štěch.

Zápas se hrál na přírodní trávě a první poločas v základní sestavě zvládl reprezentant Lukáš Vácha, který se vrací na hřiště po operaci kolena. „Už se cítím stoprocentně, koleno si sedlo," oddechl si záložník.

Hned od začátku nastoupil ke sparťanskému debutu také Herolind Shala, čerstvá posila z norského Odds BK. „Hrál jsem poprvé od listopadu. Snad to nebylo špatné, jen škoda neproměněných šancí. Dali mi kapitánskou pásku, abych za ni zaplatil zápisné pět tisíc korun," usmíval se Albánec.

„Shala nezklamal, byl velmi aktivní. Chceme, aby byl platný i ve finální fázi hry svou chytrou přihrávkou a zakončením. Několikrát to předvedl, ale bohužel své šance neproměnil," poznamenal trenér Vítězslav Lavička.

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - Žilina 1:1 (1:1)
Branky: 43. Dočkal - 45.+1 Mihálik.
Sparta: Štěch - Kadeřábek, Holek, J. Brabec (46. Kováč), Costa (46. Podaný) - Matějovský (61. Vacek), Vácha (46. Mareček), Shala (68. Picault) - Dočkal, L. Krejčí - Lafata (73. Schick). Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: