Hlavní obsah

Kotrba: Kdybychom byli odvážnější, mohli jsme získat víc

PRAHA

Jen remízu 1:1 uhrála mistrovská Sparta Praha s posledním celkem tabulky Gambrinus ligy Brnem. Po nepřesvědčivém výkonu se navíc před nespokojenými tribunami musela ještě v závěru obávat i prohry. "Kdybychom na konci byli odvážnější, mohli jsme získat i víc, než jeden bod," říkal po zápase trenér Brna Jiří Kotrba.

Foto: SPORT.CZ/Soňa Škývarová

Trenér Brna Jiří Kotrba po zápase Sparta - Brno

Článek

Brněnský kouč v minulosti na Letné působil a svým svěřencům naordinoval dobrou taktiku hlavně po přestávce. V prvním poločase hrálo Brno ustrašeně a před Blažka se téměř nedostalo. "Až na poslední zápas s Jihlavou jsme nebyli s našimi výkony nespokojení. Na Spartě jsme chtěli potvrdit, že v nepříliš dobré situaci jsme jen dočasně," připomněl Kotrba mizerný bezbodový vstup svého celku do nového ročníku.

Bodovou premiéru si Brno oproti předpokladům odbylo na hřišti mistra, když zvláště v závěru bylo blízko ještě bohatší bodové nadílce. "Zasloužili jsme si bod. Sparta měla v první půli více šancí, pro nás bylo důležité, že jsme nedostali gól. A kdybychom na konci byli odvážnější, mohli jsme získat i víc, než jeden bod," tvrdil na pozápasové tiskové konferenci Jiří Kotrba.

Zbrklost škodila

Se slovy svého trenérského kolegy souhlasil i skleslý domácí kouč Jaroslav Hřebík. "Byli jsme zbytečně nervózní po obdrženém gólu, situace jsme pak řešili zbytečně zbrkle. Remíza mě mrzí, zahodili jsme v průběhu zápasu hodně šancí," připomněl Hřebík časté nepřesnosti v domácí rozehrávce.

Sparťanský kouč při zápase několikrát měnil sestavu, do ofenzivnější pozice vysunul kapitána Karla Poborského. "Nebyli jsme schopní při dlouhých míčích doplnit na hrotu Doška, Karel měl podle nás přinést do ofenzívy větší efektivitu. Záloha se místy nedostala do hry, i když několik šancí jsme si vytvořili," říkal po zápase Hřebík.

Sparta v minulém kole prohrála v Liberci, nyní přišla domácí blamáž s posledním Brnem. Dva neúspěchy v řadě už mohou zamávat i s tak zkušeným týmem, jakým Sparta je. "Je to nepříjemná situace, kterou jsme samozřejmě nečekali. Aspoň nás to ale dostalo do reality. Musíme bojovat stejně jako soupeři," vidí cestu za úspěchem sparťanský trenér.

Nepříjemné skandování fanoušků

Hlavně závěrečné minuty byly z pohledu Sparty tristní. Domácí se křečovitě snažili o vstřelení vítězného gólu, Brno mělo několik šancí z brejků. "Dali jsme soupeři šance chodit do přečíslení. Znervóznili jsme a vysouvali se moc dopředu. Pak se těžko brání a soupeř má příležitosti," okomentoval závěrečné minuty, ve kterých měli hosté několik šancí, Jaroslav Hřebík.

Letenský stánek hlavně v průběhu druhého poločasu dával hlasitě najevo svoji nespokojenost. Stadion burácel hromovým a už tradičním: Hřebík ven! Nic příjemného pro trenéra domácího celku. "Samozřejmě to vnímám a je to nepříjemný," povzdychl si Hřebík. "Víc k tomu radši říkat nebudu," dodal.

Reklama

Související témata: