Hlavní obsah

Kapitán Zavadil se upsal Zbrojovce Brno na další dva roky

Brno

Kapitán fotbalistů Brna Pavel Zavadil prodloužil se Zbrojovkou smlouvu o další dva roky do 30. června 2017. Po skončení kariéry by měl šestatřicetiletý záložník v klubu zůstat a působit v managementu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Zavadil prodloužil smlouvu v brněnské Zbrojovce o dva roky.

Článek

Na jaře čeká Zavadila s týmem boj o záchranu v nejvyšší soutěži, v níž jsou svěřenci kouče Václava Kotala čtrnáctí bod od sestupového pásma.

"Jsem rád, že se nám podařilo vše domluvit už teď v zimní přípravě. Mohu se teď soustředit na fotbal a na práci, kterou tu máme rozdělanou. Věřím, že bude úspěšná," uvedl k podpisu nové smlouvy Zavadil, který za Brno hraje od léta 2012.

V české lize nastupoval také za Olomouc, Drnovice, Spartu, Příbram a Ostravu. Na kontě má 168 zápasů a 16 branek. Působil i ve Švédsku a Izraeli.

"Pavel obdržel i jiné nabídky z ligových klubů, preferoval ale další spolupráci s Brnem. Toho si vážíme," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Zdeněk Kudela. "Před těžkou druhou částí sezóny je to pro klub důležitý okamžik. Víme dobře, jak nám Pavel pomáhá. Podepsali jsme na dva roky, ale jsme domluvení, že Pavel bude v klubu fungovat i nadále v marketingovém oddělení," dodal Kudela.

Cítí se o pět, šest let mladší

Hráč od začátku preferoval prodloužení smlouvy o dva roky. "Nechtěl jsem prodlužovat jen o rok, chtěl jsem delší kontrakt. Nechtěl bych si k tomu za půl roku zase sedat, raději se soustředím na fotbal. Podobně to chtěl i klub, byl to oboustranný zájem. Vnímám to jako vyjádření důvěry mé i klubu. V Brně se mi líbí. Mám lidi tady rád a chci tu hrát," ujistil Zavadil.

Zatímco řada hráčů v šestatřiceti už končí, kapitán Zbrojovky se stále udržuje ve formě.

"Připravuji se pořád stejně. Jsem profesionál, už fotbal hraji nějakou dobu a vím, co si mohu dovolit. Ať je zimní nebo letní pauza, vždycky se už předem nějak nachystám, v sezóně samotné pak musím dobře regenerovat. Upřímně se necítím na šestatřicet roků, ale tak o pět, šest let mladší. Tělo funguje dobře, tak snad to vydrží," doufá Zavadil.

Reklama

Související témata: