Hlavní obsah

Šabala se za Jablonec trefil hned v prvním utkání

Během pátečního rána by se mělo fotbalovému Jablonci podařit definitivně dotáhnout působení lotyšského reprezentanta Valerijse Šabaly v Baumitu. Posila z Brugg se ovšem již předvedla, hned ve svém prvním utkání otevřela skóre přípravného duelu s druholigovým polským týmem Miedž Legnica (3:1).

Foto: fkjablonec.cz

Valerijs Šabala (vpravo) už v dresu Jablonce.

Článek

Lotyš s úvodní vizitkou počkal jen do 33. minuty. Pak se po centru Crnkiče trefil hlavou.

„Jsem rád, že dal gól, vždyť proto k nám přišel. Určitě to je pozitivní zjištění," libuje si na klubových stránkách trenér Jaroslav Šilhavý.

Jablonec dotahuje už jen detaily, lotyšský reprezentační útočník Valerijs Šabala přichází na půlroční hostování s opcí z Brugg.

„Valerijs je skvělý koncový hráč. Je v našem hledáčku již dlouhou dobu. Upřímně i z doby našeho působení v Liberci. Šabala nás zaujal v dvojzápasu Evropské ligy v dresu Skonta. Tehdy však nebyl jeho přesun do Čech reálný," poukazuje Šilhavý.

Greguš se přivalil jako velká voda

V základní sestavě si rychle zvyká další posila, záložník Ján Greguš z Baníku Ostrava.

„Janko do týmu i tréninkového procesu vstoupil jako velká voda, to se nám hodně líbilo," usmívá se Šilhavý v rozhovoru pro klubovou televizi.

Více času bude potřebovat další novic, Lukáš Masopust z Jihlavy. „Z minulého působiště si přinesl nějaké bolístky, takže trénuje ještě individuálně. Postupně se začleňuje tak, aby mohl začít s týmem," avizuje kouč.

Reklama

Související témata: