Hlavní obsah

Pelta nemá posil dost, Jablonec zkouší urostlého Afričana

Domácí konkurenci vyfoukl Greguše z Baníku a Masopusta z Jihlavy, tím ale choutky bosse jabloneckého fotbalu Miroslava Pelty na posílení týmu zdaleka nekončí. Dnes bude na Střelnici jako nová tvář definitivně představen lotyšský reprezentant Šabala z Brugg. Navrch ještě kouč Šilhavý otestuje urostlého afrického útočníka Francise Koného, který je volným hráčem.

Foto: fkjablonec.cz

Francis Koné šlape v dresu Jablonce.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Koné je rodákem z Pobřeží Slonoviny a vlastní také pas Toga, které již dvakrát reprezentaoval. Jak avizují klubové stránky, vedení jabloneckého klubu o něm uvažovalo již několik týdnů. Příprava jeho testování trochu zkomplikovala, nyní už je ovšem urostlý hrotový útočník v Jablonci a zapojí se do plného tréninku.

Afričan zatím strávil většinu kariéry v Asii. V Thajsku byl v roce 2009 vyhlášen nejlepším cizincem a odvezl si odtamtud po čtyřech sezónách bilanci 51 branek v 76 zápasech. Dařilo se mu i v Ománu. Následně si zkusil evropské angažmá v portugalském celku Olhanense, ale příliš se neprosadil, naposledy působil opět v Ománu.

Výhodou pro Jablonec je, že Koné je volným hráčem bez smlouvy.

Reklama

Související témata: