Hlavní obsah

Bičík musí na operaci, v brance Sparty bude pokračovat Štěch

Aktualizováno

Fotbalová Sparta má s předstihem jasno, kdo bude její branku hájit na startu jarní části sezóny. Na dva měsíce totiž přišla o brankářskou jedničku Davida Bičíka. Třiatřicetiletý gólman jde na operaci s bolavým kolenem. Svoji šanci tak může živit Marek Štěch, který si již v závěru podzimu po zranění svého kolegy vedl velmi zdatně. Třetím do party je mladý Vojtěch Vorel.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sparťanský brankář David Bičík během tréninku.

Článek
Fotogalerie

Roli nástupce Tomáše Vaclíka zvládl rychle, po návratu do Sparty se David Bičík dokonce objevil jako trojka na srazech národního týmu. Zdraví ho ale zradilo, měl problémy se zády a patou. Několik zápasů odchytal se sebezapřením, v závěru podzimu už musel přenechat místo v brance dalšímu navrátilci Marku Štěchovi.

Teď se Sparta musí bez Bičíka dva měsíce obejít. Zkušený gólman po návratu ze soustředění na Kanárských ostrovech absolvoval důkladné vyšetření, po kterém se rozhodl podstoupit artroskopii kolene.

Bičík odchytal na podzim třináct ligových zápasů, ve kterých udržel sedmkrát čisté konto. Sparta však nemusí mít strach, Štěch pak ve zbývajících třech ligových duelech udržel čisté konto a inkasoval až v Bernu, kde výtečným výkonem dlouho držel marné naděje Letenských na postup v Evropské lize.

Zimní přípravu už Bičík zahájil s týmem, ale na soustředění na Kanárských ostrovech jej trápily bolesti kolene. Po návratu do Prahy a vyšetřeních se rozhodl pro operaci.

Reklama

Související témata: