Hlavní obsah

Plzeň schytává kritiku! Limberského faul vyřadil slovenského reprezentanta

dh, dosSport.cz

David Limberský o sobě dal pořádně vědět na Slovensku. Tamním médiím neunikla událost, která se přihodila na soustředění Viktorie Plzeň v Turecku. V přípravném utkání aktuálního lídra Synot ligy proti polské Legii Varšava se obránce Západočechů provinil tvrdým faulem, kterým vyřadil ze hry nadějného slovenského záložníka Ondreje Dudu. Jeho počínání se setkalo s nepochopením i ze strany zástupců polského klubu, kteří kritizují Plzeň za velmi ostrý přístup k přátelskému utkání.

Faul Davida Limberského na Ondreje Dudu

 
Článek

Incident se odehrál v jedenácté minutě duelu. Zatímco Duda zpracovával míč u půlící čáry, zezadu do něho vlétl Limberský, jehož kopačka ošklivě zasáhla nohu slovenského fotbalisty. Záložník Legie pak musel okamžitě střídat. Diagnóza zatím není známa, protože se čeká, až Dudovi splaskne otok, jak informuje web pravda.sk.

„Byl to hrozný faul, který by se ve fotbale neměl objevovat a už vůbec ne v přátelském utkání. Limberský měl dostat červenou kartu. Po takovém faulu by měl jít před soud. Náš hráč, který byl ve skvělé formě, teď bude nějaký čas mimo hru," cituje pravda.sk Henninga Berga, norského kouče Legie Varšava.

„Všechno se to odehrálo blízko mě. Až mě rozbolela hlava. Nerozumím takové agresivitě hráčů Viktorie. Jejich trenér jim přitom za podobné zákroky vesele tleskal," stěžoval si prezident polského klubu Boguslaw Lesnodorski na plzeňského kouče Miroslava Koubka.

Legia vyhrála 2:1, hlavně se však stará o zraněného Dudu. Hráč, který byl ve výborné formě, teď podle polských médií může po nevybíravém ataku Limberského zapomenout na únorový start vyřazovací části Evropské ligy proti Ajaxu Amsterdam.

Vyjádření generálního manažera Viktorie Adolfa Šádka

„Na utkání jsem byl osobně přítomen. Zranění hráče Ondřeje Dudy nás všechny samozřejmě mrzí, od Davida Limberského se jednalo o zákrok nešťastný, v žádném případě však nelze mluvit o úmyslu. Zároveň bych se rád ohradil proti vyjádřením prezidenta Legie Boguslawa Lesnodorskiho, který hovořil o přehnané agresivitě hráčů Viktorie a pochvalách trenéra Koubka při jednotlivých nedovolených zákrocích. Toto kategoricky vylučuji. Utkání se hrálo z obou stran ve vysokém tempu, osobní souboje byly vedeny tvrdě a korektně ze strany obou týmů. O to více nás mrzí zranění slovenského reprezentanta, kterému samozřejmě přejeme především brzké uzdravení," říká generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Reklama

Související témata: