Hlavní obsah

Fořtovi se na testech v Příbrami střelecky daří

Trénuje a neztrácí naději, že by mohl znovu zakotvit ve fotbalové Synot lize. Útočník Pavel Fořt ukončil angažmá ve Slovanu Bratislava a nyní je na testech v Příbrami. V přípravných zápasech se bývalému hráči Slavie daří, vstřelil již dva góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slovanu Bratislava Pavel Fořt během tréninku před utkáním se Spartou.

Článek

Také o víkendu se proti Sokolovu (5:2) trefil, takže po úvodních deseti dnech příbramské zkoušky může být spokojený.

„Jsem moc vděčný, že zde můžu trénovat. Dostávám hodně do těla, protože nějaká kila po vánocích musí dolů. Už se na mě začíná únava projevovat, protože jsem začal později proti ostatním klukům. Doufám, že jsou spokojeni i trenéři," líčí Pavel Fořt na příbramském webu.

Gólově zatím těží z přihrávek záložníka Martina Zemana. „Musím říct, že už dlouho jsem takové centry nedostával. Opravdu pěkné! Zemáček má levačku skvělou, z druhé strany pak Pilík. Na standardní situace z obou stran lze říct jen: ‚Klobouk dolů'. Nebyl jsem dlouho v nějakém týmu, kde by byli takoví hráči na rohy či trestné kopy. Pro mě, útočníka, který z takových centrů těží, je to paráda," libuje si zkušený útočník se zkušenostmi z Německa, Francie či Belgie.

Žádnou jistotu však zatím nemá. „Trénuji a uvidíme. Záleží i na trenérech, jestli budou chtít, abych tu zůstal. Je na to čas. Pro mě jsou prvořadé tréninky, dostat se do kondice, abych vůbec byl schopný hrát v Příbrami, protože všichni jsou tu naběhaní. Je to tu náročné a zatím se musím dostat do pohody, abych mohl fungovat," uvědomuje si Fořt.

Reklama

Související témata: