Hlavní obsah

První zápas, první gól. Bakoš se v Liberci uvedl

Liberec

Víkendové vítězství nad druholigovým Znojmem (4:0) v Nymburce ozvláštnila událost z 63. minuty. Do vzduchu se zavěsil útočník Marek Bakoš a hlavou vstřelil třetí gól utkání. Čerstvá posila z Plzně se tak trefila hned při svém debutu v dresu fotbalistů Slovanu Liberec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová posila Slovanu Liberec Marek Bakoš sleduje přípravné utkání s Trenčínem.

Článek

Typický přípravný zápas s přehledem zvládli a zkušený střelec s první trefou v novém angažmá dlouho nečekal. S hodnocením prvních dojmů ovšem nespěchá.

„Všechno se ukáže až časem a já věřím, že vše půjde dobře. Myslím si, že tento kádr má na to, aby v klidu ligové zápasy vyhrával. Bude jen potřeba konečně potenciál přetavit v body a udělat fanouškům trochu radost," říká Marek Bakoš na klubovém webu Slovanu.

Zatímco s Plzní hrál o titul, v Liberci ho na jaře čeká bitva o záchranu.

„Stále to bude fotbal," usmívá se. „A pořád to bude hra o něco. Nečeká nás nic lehkého, máme mladý mančaft, ale myslím si, že celkem i zkušený. Samozřejmě to v lize nebude vůbec nic lehkého, ale jak říkám, věřím, že začneme brzy vyhrávat."

Těší se na novou výzvu, Viktorii pak bude dál přát v boji o titul. „Rozhodně. V Plzni jsem strávil několik krásných let. Zahrál jsem si Evropské poháry, Ligu mistrů... Mám tam spoustu kamarádů, přeji klukům, ať se jim daří. Ale mým novým klubem je Slovan, na ten musím myslet především," ujišťuje Bakoš.

Reklama

Související témata: