Hlavní obsah

Pilař by v Turecku zůstal, Koubek hodnotí soustředění pozitivně

Belek

Posledním nedělním tréninkem se rozloučili s tureckým Belekem a zamířili domů. Fotbalisté Viktorie Plzeň ukončili soustředění, během něhož prohráli s Hannoverem (0:1) i Legií Varšava (1:2). „Ještě nejsme v optimálním tempu a síla soupeřů přinesla tyto výsledky. Soustředění hodnotím pozitivně, dobře jsme ho odpracovali,“ říká pro klubový web trenér Miroslav Koubek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Václav Pilař.

Článek

Ani se jim nechtělo domů. „Těším se na rodinu, ale jinak bych v Turecku klidně dál zůstal. Stálé teploty kolem dvaceti stupňů, výborně připravená hřiště s přírodní trávou - prostě příjemné soustředění. Po návratu do Plzně nás čeká mírný šok, teploty kolem nuly a tréninky na umělce," netají reprezentant Václav Pilař.

Pro kouče je podstatný progres ve výkonnosti. „Představoval bych si dvě vítězství s Hannoverem a Legií Varšava. Nicméně v této fázi, kdy nejsme v optimálním tempu, síla soupeřů přinesla tyto výsledky," říká trenér Miroslav Koubek.

„Naše výkony se zlepšovaly, první zápas jsme měli po dlouhé pauze, kdy jsme hráli naposledy v Jablonci třicátého listopadu. Přestávka byla na rozdíl od bundesligového mužstva řadu týdnů. Polský soupeř končil ligu také kolem patnáctého prosince," poukazuje kouč, proč Viktoria doplatila na menší rozehranost.

V závěru zápasů neodpadli

„Během týdne ovšem náš výkon vzrostl. I když jsme prohráli, tak jsem zaznamenal znatelný pokrok, byť byla na mužstvu nakumulována zátěž. Kluci v konci zápasu, kdy měla být vlastně v nejhorším stádiu, dokázali proti Legii podat lepší výkon než proti Hannoveru. Z tohoto mám pozitivní pocit, že jdeme správnou cestou," hodnotí Koubek.

Pro Pilaře je zase důležité, že už může hrát naplno. „Ze začátku jsem měl menší zdravotní problémy, ale jen drobnějšího rázu. Nic vážného, teď už jsem v pohodě," ujišťuje reprezentační záložník.

Nejbližší zápas čeká viktoriány v sobotu v Norimberku.

Reklama

Související témata: