Hlavní obsah

Plzeňský stoper Hejda si užívá dcerky a těší se na Slavoj Houslice

Robert NeumannSport.czPrávo

Narodila se mu dcera Julinka, přestěhoval se do nového domu, konečně se probil do základní sestavy fotbalové Plzně, navíc vstřelil vítězný gól v hitu se Spartou. To všechno stihl Lukáš Hejda během podzimu. „Změn je docela dost, ale tím, že to přišlo naráz, je to jednodušší,“ říká 24letý stoper Viktorie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Viktorie Plzně Lukáš Hejda oslavuje vítězství nad Spartou.

Článek

Nejkrásnější změna se „narodila" 4. listopadu, kdy na svět přišla Julinka. Od té chvíle obránce pohlíží na svět odlišně. „Neříkám, že jde fotbal stranou, ovšem život vnímám jinak. Malá je zlatá, hodná, pořád se směje, nabíjí mě. Teď v přípravě je to o to příjemnější," raduje se Hejda. Dcerka si prý dávala na čas, termín propásla hned o několik dnů. Nakonec to ovšem pyšný otec, v nadsázce, přivítal. Důvod? Stěhování do nového domku v Lochovicích.

„Kdyby manželka rodila v termínu, byl by to masakr, takhle jsme stěhování dali do kupy," přiznává Hejda, kterému se splnil sen o vlastním domě. Navíc poloha vísky je strategická: čtvrt hodiny do Prahy, pár kilometrů na dálnici na Plzeň, kam denně dojíždí.

„V Praze jsme měli malý byt, chtěli jsme něco většího, na lokalitu jsme však nekoukali. Nemyslím si, že bych v Plzni vydržel dvacet let," směje se obránce, který zpočátku netušil, že se v Lochovicích natáčel kultovní seriál Okresní přebor, v němž se místní klub jmenuje Slavoj Houslice.

„Mám seriál rád, když jsem se dozvěděl, že bydlím v Houslicích, okamžitě jsem se byl podívat na hřiště i na hospodu. Všechno jsem si vyfotil a promítal si v duchu ty postavy. Těším se na jaro, určitě se na nějaký zápas vypravím," spřádá plány. Bránil by se tomu ukončit v budoucnu v Houslicích kariéru? „Uvidíme, třeba to tak dopadne," prohodí s úsměvem.

Zpátky na lavičku nechce

To je však daleko, v následujících letech chce ve fotbale něco dokázat, rád by to zkusil i v zahraničí. „Kdyby přišla nabídka, nebránil bych se, ale co vím, nic na stole neleží. Jsem teď šťastný v Plzni," tvrdí muž, který si po dvou letech konečně vydobyl místo v základní sestavě Viktorie.

Nyní mu ovšem přibyl konkurent, Západočeši přivedli z Ostravy mladého stopera Jana Baránka. „Jsme tu čtyři, můžeme se v přípravě protočit. V mistrácích ovšem můžou hrát jen dva, je to klasický boj o fleky. Je jasné, že zpátky na lavičku nechci, chci se v základu udržet," uzavírá Hejda.

Reklama

Související témata: