Hlavní obsah

Tvrdohlavý Juhar už nechce hrát za Slavii, proto maže do juniorky

Fotbalistům Slavie na jaře už nepomůže slovenský záložník Martin Juhar. Jeden z klíčových hráčů týmu už prý nechce za pražský celek nastupovat, vedení klubu ho proto přeřadilo do juniorky a nebude mu bránit v odchodu. Juhar prý odmítal nastupovat na místě levého obránce, kde ho trenér Miroslav Beránek momentálně nejvíc potřeboval. Již v pondělí se sešívaní definitivně rozešli s dalším zkušeným hráčem, záložníkem Marcelem Gecovem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Juhar už za Slavii hrát nechce.

Článek

Jako by v Edenu nemohl být ani na chvíli klid. Slavia zatím marně shání levého obránce, příchod otestovaného Maďara Tamáse jí AC Milán na poslední chvíli zatrhl. Řešením pro kouče Beránka tedy byl právě Juhar. Tvrdohlavý hráč ovšem tuto roli odmítal, chtěl nastupovat jen v záloze nebo na křídle. A i svatá Beránkova trpělivost přetekla...

"Hráč, který nechce reprezentovat klub a nechová k němu dostatečný respekt, tu prostě být nemůže," oznámil sportovní ředitel Slavie Karol Kisel na klubovém webu. "Z těchto důvodů mu nebudeme bránit v tom, aby si našel nové angažmá," dodal.

Šestadvacetiletý Juhar přišel do Slavie v roce 2012 ze Sparty a postupně se zařadil mezi opory. Nastupoval na levém beku, v záloze i v útoku. V 67 ligových utkáních vstřelil devět branek. Vysloužil si i pozvánku do slovenské reprezentace. V této sezóně nastoupil do 14 zápasů, většinou jako levý obránce.

Juharův přístup kritizoval již Beránkův předchůdce Alex Pastoor. Nizozemský kouč nemohl pochopit, že se Juhar před posledním zápasem minulého ročníku v Ostravě a rozhodující bitvou o záchranu nejvíc zajímá o to, aby hned po utkání mohl odjet domů na Slovensko na dovolenou. Pastoor mu to zakázal s poukazem na závěrečné klubové povinnosti v Praze, Juhar ho však prý stejně neposlechl...

Reklama

Související témata: